Belföld

Távozott a 168 órától Szombathy Pál és Trencséni Dávid hírigazgató is

rtl.hurtl.hu

2023. április 3. 14:02

A főszerkesztő már néhány hónappal korábban elment a laptól, azonban ezt nem jelentették be.

Már nem Szombathy Pál a 168 Óra főszerkesztője, és a múlt héten Trencséni Dávid hírigazgató is távozott a Michaeli, Schwartz & Brit Mediától – írta a Média1.

Szombathy Pál már néhány hónappal korábban elment a laptól, azonban ezt nem jelentették be. Júliusban vette át az újságot, előtte, 2020-ban az Index főszerkesztője volt a tömeges távozások után.

Nyáron még arról beszélt, hogy valóban nehéz helyzetben van a 168 Óra, neki viszont a karmájában vannak a nehéz helyzetek, és szeretett volna esélyt adni, hogy a lap megmeneküljön. Akkor még nem esett szó arról, hogy digitális kiadásra váltanak, ugyanis nem sokkal később döntött úgy a kiadó, hogy felfüggeszti a nyomtatott hetilapot.

Trencséni Dávid 2019 óta dolgozott a cégnél, hírigazgatókén olyan termékek tartoztak hozzá mint például a 168 Óra, a 168ora.hu, a Neokohn, valamint a jelenleg szünetelő Pesti Hírlap. A Media1-nek megerősítette, hogy távozik, írásban azt közölte a lappal: „Az elmúlt közel 3 és fél, válságok cibálta év bővelkedett szakmai kihívásokban – hálás vagyok a kiadó bizalmáért, hogy hírigazgatóként vezethettem át ezeken a csapatot. Közös megegyezéssel zártuk le ezt az időszakot – nyugodtabb időket kívánok a kollégáimnak és magamnak is!”

Nyitókép: Pixabay

 

 

 

#Belföld#média#168 óra#sajtó#szombathy pál

Címlapról ajánljuk