Belföld

Polt Péter a bátonyterenyei rendőrséggel vizsgáltatja ki, jogosan vitte-e el a bátonyterenyei polgármester focitúrára a barátait

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. április 3. 13:23

Vadai Ágnes azt kérdezte a legfőbb ügyésztől, hogy „Valóban senkinek semmi köze sincs ahhoz, hogy egy rokonát és a barátait vitte el a bátonyterenyei polgármester a város költségén a németországi Fradi-meccsre?”

Mint arról a Blikk értesülése nyomán az rtl.hu is beszámolt, a szomszéd településtől bérelt falubusszal, az önkormányzat pénzéből vitte családtagjait és a hozzá legközelebb álló önkormányzati dolgozókat Bátonyterenye polgármestere a Ferencváros március 9-i kupamérkőzésére, a németországi Leverkusenbe.

Az utazáshoz használt buszt Mátranovák állami támogatásként kapta, arra szolgál, hogy szociális feladatokat lássanak el vele: iskolásokat szállítsanak, vagy idős betegeket orvosi kezelésre, a település dolgozóit hivatalos ügyek intézéséhez.

Nagy-Majdon József (Fidesz-KDNP) a Blikknek elismerte a kiruccanás tényét, de azt mondta, hogy polgármesterként megteheti, hogy ilyesmire költi a város pénzét:

van egy keretem, amit ilyen programokra is költhetek, akár kisbuszt is bérelhetek. Vegyük úgy, hogy azok, akik velem együtt elutaztak a külföldi sportrendezvényre, ezt kapták jutalomként, ehhez senkinek semmi köze

– jelentette ki Nagy-Majdon József, aki a jármű kilométerdíját, az üzemanyagot és az osztrák autópályadíjat is a városi büdzséből állta. A Ferencváros 2-0-ra kapott ki a Leverkusentől.

Bodor Ernőné mátranováki polgármester egy személyben döntött a falubusz kölcsönadásáról, állítása szerint ő maga ellenőrizte, nem volt semmilyen előre egyeztetett munkája a falubusznak. Egy helybéli szerint az 1600 lakosú településen mindig akad feladat, amihez kellhet a jármű, például ezzel szállítják az ebédet a nyugdíjasoknak, hetente többször megy a kórházba, és rendkívüli helyzet is adódhat.

Az esettel kapcsolatban Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője március 19-én a következő írásbeli kérdést intézte Polt Péter legfőbb ügyészhez

Valóban senkinek semmi köze sincs ahhoz, hogy egy rokonát és a barátait vitte el a bátonyterenyei polgármester a város költségén a németországi Fradi-meccsre?

Az ügyészség hétfői közleménye szerint Polt Péter a következőképp válaszolt Vadai ágnes kérdésére:

Írásbeli kérdését feljelentésként értékeltem, és azt elbírálás céljából a Bátonyterenyei Rendőrkapitányságnak küldtem meg.


Nyitókép: Nagy-Majdon József (Fidesz-KDNP), Bátonyterenye polgármestere beszédet mond az új ipari övezet alapkőletételi ünnepségén Bátonyterenyén 2022. március 29-én – Fotó: Komka Péter / MTI

#Belföld#bátonyterenye#polt péter#vadai ágnes#Mátranovák#falubusz#közpénz#fradi#leverkusen

Címlapról ajánljuk