Belföld

Bátonyterenye polgármestere szerint senkinek semmi köze ahhoz, hogy közpénzen utaztak a németországi Fradi-meccsre

rtl.hurtl.hu

2023. március 13. 17:21

Azzal a falubusszal, amit a szomszédos Mátranovák állami támogatásként kapott.

A szomszéd település falubuszával, az önkormányzat pénzéből vitte családtagjait és a hozzá legközelebb álló önkormányzati dolgozókat Bátonyterenye polgármestere a Fradi kupamérkőzésére a németországi Leverkusenbe – írja a Blikk.

Nagy-Majdon József (Fidesz-KDNP) a lap megkeresésére elismerte a kiruccanás tényét, de azt mondta, nincs ebben semmi törvényellenes.

A város költségvetése rendezett. Polgármesterként megtehetem, van egy keretem, amit ilyen programokra is költhetek, s akár kisbuszt is bérelhetek. Vegyük úgy, hogy azok, akik velem együtt elutaztak a külföldi sportrendezvényre, ezt kapták jutalomként, ehhez senkinek semmi köze

– jelentette ki. A jármű kilométerdíját, az üzemanyagot és az osztrák autópályadíjat is a városi büdzséből állta.

Az utazáshoz használt buszt Mátranovák állami támogatásként kapta, arra szolgál, hogy szociális feladatokat lássanak el vele: iskolásokat szállítsanak, vagy idős betegeket orvosi kezelésre, a település dolgozóit hivatalos ügyek intézéséhez.

Nem a képviselőtestület engedélyezte a busz kölcsönzését, egy személyben döntöttem. Jogom van hozzá, hiszen előtte ellenőriztem, nem volt semmilyen előre egyeztetett munkája a falubusznak

– jelentette ki Bodor Ernőné mátranováki polgármester. Hozzátette, hogy a bátonyterenyei önkormányzat szabályszerű szerződéssel bérelte ki a járművet, ami a költségvetésüket gyarapította.

Az, hogy mekkora összegről van szó, az csak a szerződést kötőkre vonatkozik

– közölte. Egy mátranováki férfi viszont azt mondta a lapnak, hogy az 1600 lakosú településen mindig akad feladat, amihez kellhet a jármű, eddig sem tudtak napokra megválni tőle, például ezzel szállítják az ebédet a nyugdíjasoknak, hetente többször megy a kórházba és rendkívüli helyzet is adódhat.

Nyitókép: MTI/Komka Péter

#Belföld#bátonyterenye#Mátranovák#falubusz#közpénz#fradi#leverkusen

Címlapról ajánljuk