Belföld

Böjte Csaba gyerekeknek: Budaházy bácsi és az ő baráti köre ártatlanul ülnek

rtl.hurtl.hu

2023. április 3. 11:21

A szerzetes arra kérte a gyerekeket, hogy imádkozzanak a terrorizmusért elítélt Budaházy Györgyért és társaiért.

Vannak, akik ártatlanul ülnek, és vannak, akik hibát követtek el – magyarázta öt kisgyereknek egy YouTube-ra felkerült videóban Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, aki szerint „Budaházy bácsi és az ő baráti köre” ártatlanul ülnek. 

Folyik a per, hogy kimondják az ő ártatlanságukat 

– fogalmazott, majd arra kérte a gyerekeket, hogy imádkozzanak értük. „Hogy az igazságszolgáltatás minél hamarabb mondja ki, hogy igen, visszamehetnek az ő családjukhoz, gyermekeikhez, közösségeikhez.”

 

Nem tudni, mikori a felvétel, csak hogy a videómegosztóra 13 órája került fel.

A 444.hu cikke szerint ugyanakkor Budaházy György ügyében március 9-án hozott jogerős, másodfokú ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla, amiben hat évre ítélték terrorizmus miatt. 

Budaházy és társai 2007 és 2009 között Molotov-koktélos támadásokat, robbantásos, illetve lőfegyveres merényleteket követtek el az akkori kormánypártok, az MSZP és az SZDSZ pártirodai és korabeli vezető politikusok lakóingatlanjai ellen. Felgyújtottak két melegbárt, egy heteró szórakozóhelyet és egy terézvárosi jegyiroda kirakatát, vascsövekkel véresre verték Csintalan Sándor korábbi szocialista politikust, és pénzszerzés céljából Fehérváron felrobbantottak egy bankautomatát.

Nyitókép: Bruzák Noémi/MTI

#Belföld#budaházy györgy#Böjte csaba#terrorizmus#ima#Videó

Címlapról ajánljuk