Belföld

15 éve nem zuhantak ekkorát a reálbérek, szaporodnak viszont a lombkoronasétányok – VV Merci eközben forrónadrágban quadozik Dubajban

rtl.hurtl.hu

2023. április 1. 16:31

Az RTL Híradó Törökországba kísérte Novák Katalint, ahol az államfő azt mondta, Magyarország elítéli Putyin agresszióját. Svédország NATO-csatlakozását már csak Magyarország és Törökország nem ratifikálta. Nincs bűnös LL Junior kisfiának halála ügyében, a zenész megtörten nyilatkozott a Fókusznak. Elstartolt a Mellékhatás második évada az RTL+-on, vasárnap búcsúznak a Cápák, de napokon belül indul az Álommeló az RTL-en! Íme a hét legizgalmasabb videói.

A 2008-as válság óta nem esett akkorát a fizetések értéke, mint januárban. Ezt a Portfolio elemzője mondta az RTL Híradónak a Központi Statisztikai Hivatal januári kereseti adatai alapján. Hiába emelték a béreket, az infláció miatt 7,6 százalékkal kevesebbet érnek, mint egy évvel korábban. A Magyar Nemzeti Bank arra számít, hogy a következő hónapokban már lassulni kezd az infláció, de éves szinten még közel 20 százalékos is lehet 2023-ban.

 

Nemcsak az aktív dolgozók vannak egyre nehezebb helyzetben, Jeles András nyugdíjas korú Kossuth-díjas filmrendező a Facebookon keres munkát – akár fizikait is. Ez megdöbbentette a művészvilágot. Bár a bérek emelkedtek, amióta elszaladt az infláció Magyarországon, a nyugdíjak még annyira sem követik az áremelkedést, mint a fizetések, és a legtöbb nyugdíjas havi jövedelme elértéktelenedik. A Reggeli vendége Farkas András nyugdíjszakértő volt, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy félmillió nyugdíjas nyomorog havi százezer forintnál kisebb összegből.

 

Eközben szaporodnak hazánkban a lombkorona-sétányok. Három is épült egy 15 kilométeres körzeten belül az elmúlt években: a helyi fideszes országgyűlési képviselő, a Fidesz megyei alelnöke és a nyírmártonfalvi polgármester saját erdeibe. Mindegyik több mint 60 millió forint uniós támogatásból – írta meg az Átlátszó. Hadházy Ákos szerint ezzel csak azok járnak jól, akik építették.

 

Ha a közösségnek kevés hasznot is hajtanak ezek a drága faépítmények, hamar nemzetközi hírnévre tettek szert, valamint a mémgyártók és egyéb viccmesterek fantáziáját is beindították: az alábbi videóban például Papp Gergő, a Reggeli műsorvezetője kalauzolja a nézőt a vadregényes, villamosokkal tarkított Népszínház utcai lombkoronasétánynál. Bár az egész a Kétfarkú Kutya Párt vicce, a hasonlóság a nyírmártonfalvai lombkoronasétánnyal döbbenetes.

 

Novák Katalin szerdán Ankarában járt, ahova az RTL Híradó is elkísérte. „Magyarország elítéli Putyin agresszióját, és kiáll az ukrán szuverenitás mellett” – mondta a köztársasági elnök, aki Erdogan török elnök meghívására érkezett. A köztársasági elnök arról is beszélt, hogy Magyarország elkötelezett a NATO-bővítés mellett. Svédország NATO-tagságát már csak Magyarország és Törökország nem ratifikálta.

 

Hétfőn este 10 órakor kezdte meg a parlament a svéd NATO-csatlakozásról szóló vitát, amelyben a kormány képviselője előterjesztőként szót sem kért. A külügyi államtitkár a vita lezárásakor azt mondta: nem akarják elsietni a szavazást, hanem inkább megvárják, amíg összejön a csatlakozást támogató meggyőző többség. Azt továbbra sem tudni, hogy mikor szavazhat a parlament a svéd belépésről, Finnország NATO-tagságát azonban az Országgyűlés hétfőn nagy többséggel elfogadta.

 

Közben tovább folyik a vita a háziorvosok kötelező ügyeletéről. „Ez nem fenyegetés, hanem egy közigazgatási aktus” – magyarázta az RTL Híradónak Takács Péter államtitkár a háziorvosok ügyeletbe kényszerítéséről. A Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára eddig sikeresnek tartja a háziorvosi ügyeleti rendszer átalakítását, arról beszélt, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye mintegy 300 háziorvosából százan jelentkeztek ügyeletellátásra, ami szerinte elég a rendszer biztonságos üzemeltetéséhez.

 

Szó szerint éheznek, az utolsó forintjukat is elvesztették – ezt mondta az RTL Híradónak az az ócsai pár, akik egy piramisjáték-gyanús ügyletben vettek részt. Mint korábban beszámoltunk róla: egy társaság tavaly novemberben azt ajánlotta, hogy filmelőzetesek nézéséért fizetnek, ehhez azonban legalább 48 ezer forintot be kellett fizetni. Az összegyűlt pénzzel a szervezet vezetői március elején eltűntek. Van olyan, aki a házát, autóját vesztette el, sokan pedig az utolsó tartalékaikat.

 

Döntés született a svéd turistalányt 2019 őszén megerőszakoló férfi ügyében: 10 hónap múlva kiengedhetik a börtönből. A bíróság helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, négy év négy hónap börtönbüntetést kapott a támadó. Azért szabadulhat egy éven belül, mert évek óta letartóztatásban van. A Híradónak hétfőn azt mondta, az őt vádoló lány hazudik.

 

Vasárnapi Híradónkban számoltunk be róla, hogy megfenyegették és szétverték az autóját annak a vállalkozónak, akinek egyik munkása munkahelyi balesetben halt meg fakitermelés közben csütörtökön. A támadók a vállalkozó szerint a Heves megyei tarnaleleszi otthonánál azt kiabálták, megölik, és feldarabolják. A rendőrök garázdaság miatt indítottak eljárást. Gyanúsított egyelőre nincs.

 

Senki sem bűnös Dávidka háláláért – ez derült ki szerdán az utolsó bírósági tárgyaláson. L.L Junior kisfiát több mint három éve gázolta halálra egy autó. A kisfiú az anyuka barátnőjének a kezéből tépte ki magát a zebra szélén, hogy bátyja után rohanhasson.  A tragikus balesettel kapcsolatban először az édesanyát, később annak barátnőjét gyanúsították, de ma végleg pont került az ügy végére. Az édesapát, L.L. Juniort a Fókusznak telefonon sikerült elérnie, megtörten azt mondta, semmilyen ítélet nem hozza vissza a kisfiát.

 

Az rtl.hu életük első élményeiről kérdeztük a hazai sztárokat. Az extrém sportok szerelmeseként Fördős Zét a balesetek sem kerülték el, az első komolyabb sérülése is egy nagy fejre állás következtében szenvedte el. A műsorvezető-gasztroblogger az rtl.hu-nak azt is elárulta, ki volt az első szerelme, mire költötte élete első fizetését, és mivel aratta az első sikerét.

 

A hétfői Fókuszban mutattuk be a 16 éves Somát, aki egy vagon tetejére mászó barátját akarta megmenteni, amikor őt is megrázta a nagyfeszültség. Szülei 2 hónapig bizonytalanságban éltek, sosem tudták, hogy gyermekük megéri-e a másnapot, mert a laboreredményei alapján az értékei élettel összeegyeztethetetlenek voltak.

 

Eközben VV Merci Dubajban járt és meg is örökítette a Fókusznak. „A nő annyira itt nincs olyan számba véve, mint például egy férfi” – ettől az élményétől eltekintve nagyon élvezte dubaji útját VV Merci, akit párja lepett meg az egzotikus kikapcsolódással. Táncos show, BBQ-est, tevegelés, sivatagi quadozás, hőlégballonozás mind szerepeltek a listáján, amit most már bátran kipipálhat.

 

Cápatörténelmi pillanatnak lehettek szemtanúi az üzleti showműsor nézői az 5. évad utolsó előtti adásában, Lakatos István ugyanis nem mindennapi ajánlatot tett a Redmenta vállalkozóinak. A videóból kiderül, hogy mit reagáltak az online feladatlap-készítő weboldal megálmodói a teljes kivásárlásra.

 

Vasárnap következik a Cápák 5. évadának utolsó része. A vasárnap este 19 órakor kezdődő adásból kiderül, kik azok a kishalak, akiknek a termékében Balogh Levente egyáltalán nem talál hibát. Íme az előzetes:

 

Március 29-én elindult a Mellékhatás, az első magyar saját gyártású fikciós thrillersorozat második évada! Berta végül beadta a derekát, és belevetette magát Annával az éjszakai életbe, arra viszont egyáltalán nem számított, hogy egy ismeretlen férfi próbálja meg az ujja köré csavarni. A Zolit alakító Nagy Ervin a táncparketten pörgette meg a felesége által alakított nőt, akin a kezei is elkalandoztak. A Mellékhatás második évadát keresd az RTL+-on!

 

Hamarosan kezdődik az Álommeló az RTL-en! Az elnöki asszisztensi pozíció egy komoly állás, ahol nem lehet valaki csak közepesen jó. Premier április 3-án, hétfő este 20:40-kor az RTL-en. Íme az első képkockák az új műsorból, amelynek középpontjában a jobbkezét kereső Balogh Levente áll:

 

 

#Belföld#Videó#bérelértéktelenedés#nyugdíj#lombkorona-sétány#nato#svédország#ll junior#balogh levente#Cápák között#álommeló#Mellékhatás#a hét videói#ma

Címlapról ajánljuk