Belföld

Németh Szilárd győzött a belharcban, a csepeli fideszes polgármestert kirakták a Fideszből

rtl.hurtl.hu

2023. március 29. 21:03

A két korábbi alpolgármester sem tagja már a Fidesznek, a rezsibiztos lett az új elnök, míg a két alelnök Fürcht Nóra és Szalony-Jacsó Szixtin lett.

Új fejezetéhez érkezett a Németh Szilárd rezsibiztos, államtitkár, Fidesz-alelnök és Borbély Szilárd, Csepel polgármesterének szembenállása.

Miután tavaly év végén Németh kezdeményezésére feloszlatták a párt csepeli alapszervezetét, most arról számoltak be, hogy azt újjáalakították az országos választmány elnökségének egyhangú döntése alapján.

Az újraalakulásról azt közölték az MTI-vel, hogy az országos választmány elnöksége két korábbi tag, Borbély Lénárd csepeli polgármester és Ábel Attila csepeli alpolgármester ismételt tagfelvételi kérelmét nem fogadta el. Morovik Attila csepeli alpolgármester pedig ismételt tagfelvételi kérelmet be sem nyújtott, ami kilépésnek minősül.

Így ők hárman a továbbiakban nem tagjai a Fidesznek, nem képviselhetik a Fideszt, nem nyilatkozhatnak a Fidesz nevében, nem használhatják a Fidesz jelképeit, nem tagjai a Fidesz-KDNP önkormányzati frakciójának, nem tartoznak politikai közösségünkhöz

– írták.

A tagság titkos szavazással választotta meg a csepeli szervezet elnökségét, Németh Szilárdot elnöknek, Fürcht Nórát és Szalony-Jacsó Szixtint alelnöknek. A csepeli önkormányzati Fidesz-KDNP-frakciót továbbra is Bercsik Károly vezeti – olvasható a közleményben.

Borbély Lénárd és Németh Szilárd sokáig szövetségesek, sőt barátok voltak, de az utóbbi időben megromlott kettejük között a viszony. A kapcsolat annyira elmérgesedett, hogy volt olyan eset, amikor öt kormánypárti képviselő az ellenzékkel szavazott, a kormánypárti polgármester ellenében.

Az utolsó csepp a pohárban az volt, hogy Németh a választókerületi elnöki pozíciójából kezdeményezte a helyi Fidesz-alapszervezet feloszlatását.

Nyitókép: Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP), a XXI. kerület polgármestere az Összetartozás házának felavatásán Csepelen a nemzeti összetartozás napján, 2021. június 4-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán.

#Belföld#németh szilárd#borbély lénárd#fidesz#csepel#polgármester#alapszervezet

Címlapról ajánljuk