Belföld

Orbán Viktorról vallott Klausmann Viktor: Minden percben, minden pillanatban tud némi biztatást adni

rtl.hurtl.hu

2023. március 27. 6:36

Az egykori tévés azt mondta: 25-26 évesen az ember természetesen még a liberálisabb eszméket szereti.

Klausmann Viktor egykori tévés, majd Fidesz által támogatott polgármesterjelölt a Blikknek adott hosszú interjút. Egyebek közt arról beszélt, hogy bár kikapott a 2019-es önkormányzati választáson, szerinte őt nem csak odatették, mint ismert embert. Azt is mondta, már régóta foglalkoztatja a közélet.

„1986-87-ben Orbán Viktor és Fodor Gábor is tartott előadásokat nekünk, aztán Deutsch Tamással együtt dolgoztunk a pécsi Fidesz összerakásán. Ugyancsak akkor Pécsett a főiskola akkori függetlenített KISZ-titkárát úgy hívták, hogy Gyurcsány Ferenc. Együtt dolgoztunk vele, együtt mentünk diákkonferenciákra, egymás után szólaltunk fel” – mondta, majd hozzátette, Bajnai Gordont is ismeri, akivel egy reklámügynökség kapcsán „keveredett össze”.

Klausmann bevallotta, neki eredetileg nem volt szimpatikus, az egykor liberális Fideszt jobbratolódása, de ezt azzal magyarázta, hogy „25-26 évesen az ember természetesen még a liberálisabb eszméket szereti”. Idősebb korára azonban már szimpatikussá vált neki a „konzervatív politika”. Azt is mondta, nem kell mindenben azonosulnia a párttal.

Amikor valami nem tetszik, pikáns megjegyzéseket azért oda szoktam írni a különböző netes oldalakra

– fejtette ki harciasságát, amit úgy magyarázott, hogy „ez a rendszer olyan, mint a katonaság. Ha elfogadod, hogy a tagja leszel, van azért abban némi felelősséged, hogy azt a parancsot kövesd, amit a főnök kiadott. De nem vakon megyünk ez után.”

Orbán Viktorral tegező viszonyban van, de évente csak 1-2 alkalommal szoktak találkozni különböző rendezvényeken.

Ő egy olyan alkat, aki minden percben, minden pillanatban tud némi biztatást adni, ha azt látja, valamiért az ember megállt vagy kellene neki némi segítség

– mondta róla az egykori tévés.

Nyitókép: Komka Péter / MTI

#Belföld#orbán viktor#klausmann viktor#fidesz#választás

Címlapról ajánljuk