Belföld

Kitört a tangaháború, brutális árrés van a benzinen, válik az ország kedvenc házaspárja

rtl.hurtl.hu

2023. március 25. 15:07

Ismert magyar előadók beszéltek megdöbbentő sorsokról: a Fekete vonat Beatjét a munkásszállóról is elküldték, az Omega Elefántja rákkal küzdött, Peller Anna és Lukács Miki pedig válnak. A héten megtudtuk, hogy minden harmadik magyar létminimum alatt tengődik, és dupla annyit keres egy budapesti lakos, mint egy szabolcsi. Orbán Viktor és kísérete viszont nem szerénykedett, 5 és félmillió forintért szálltak meg egyetlen éjszakára egy bécsi luxusszállodában. Ezek a hét videói.

5 és fél millió forintba került, hogy tavaly nyáron Bécsben éjszakázott Orbán Viktor a kíséretével – írta meg az Átlátszó. Az oknyomozó portál régóta kutat a költségek után, de csak most kaptak érdemi választ a Külügyminisztériumtól. A magyar delegációt az osztrák kancellár hívta meg egy találkozóra, és a megbeszélést megelőző éjszakát töltötte a küldöttség két drága, ötcsillagos luxusszállodában.

 

Múlt hétvégén sokkoló felvételt került az RTL Híradó birtokába: a járdára hajtott és letarolt egy embert egy BMW a IX. kerületi Üllői úton Az alábbi biztonsági kamerás felvételen jól látszik, hogy a BMW sofőrje, miután kikanyarodik az Üllői útra, elveszíti uralmát a kocsi felett, végül felhajt a járdára, ahol több biciklit és rollert felborít, majd elüt egy nőt. A gyalogos nő csodával határos módon csak könnyebben sérült meg.

 

Csütörtökön számoltunk be róla, hogy bűzlő mocsár keseríti meg a debreceni belváros lakóinak életét. A békákkal, nádassal és fészkelő madarakkal teli mocsár Debrecen szívében, a házak között alakult ki, a természet már több mint tíz éve veszi birtokába a területet. Az RTL Híradó 2013-ban már járt a közeli lakóházban, ahol akkor is ugyanarra panaszkodtak a lakók, mint most: nyaranta elviselhetetlen mennyiségű szúnyog tenyészik, a melegben bűzölög a víz, a házuk állaga pedig csak romlik. A terület új tulajdonosa lakóházakat akar építeni oda, de addig nem temeti be az árkot.

 

Szakértők magyarázták el: brutális árrés magyarázza, hogy Romániában 76, Szlovéniában 70 forinttal olcsóbb a benzin literje, mint itthon, de még Ausztriában és Szlovéniában is olcsóbban lehet tankolni, mint Magyarországon. A magyarázat az eltúlzott felár: februárban ez 70 százalékkal nagyobb volt, mint a régió többi országában. A kutasok azt mondják, kénytelenek az autósokra hárítani a megemelt különadókat és az árstop miatti veszteségeiket.

 

Egyre olcsóbb a gáz: március közepére eljutottunk oda, hogy a cégek már kevesebbet fizetnek érte, mint a lakosságnak az a része, amelyre már nem vonatkozik a rezsicsökkentés – derül ki az MVM adataiból. Most azok kerülnek nehéz helyzetbe, akik korábban a további áremelkedéstől félve fix árú szerződést kötöttek a szolgáltatójukkal, a földgáz világpiaci ára ugyanis hónapok óta zuhan. A kormány a Híradóval azt közölte: áprilisig nem változik az átlagfogyasztás feletti lakossági tarifa.

 

Döbbenetes adatok derültek ki a bérekről is: a magyarok 30 százaléka tengődik a létminimum alatt 2020-ban – egyebek között ez olvasható ki a Policy Agenda elemzéséből. A kutatóintézet a hozzáférhető legfrissebb, két évvel ezelőtti adatok alapján számolta ezt ki, az eredményeket pedig most tették közzé. A létminimum-számítás azt mutatja meg, hogy mennyi bevételre van szüksége egy embernek a minimális életszínvonal fenntartásához. A KSH 2015 óta nem teszi közzé ezeket az adatokat. A Híradó riportjában a szakértő ennek okáról is szót ejtett.

 

A társadalmi egyenlőtlenséget Magyarországon a földrajzi helyzet is vezérli: a KSH friss adatai szerint egy átlagos budapesti ember kétszer annyit keres, mint egy szabolcsi. Budapesten kívül csak Győr-Moson-Sopron megye bérszínvonala érte el az országos átlagot 2022-ben – azaz a többi 18 megyében az átlagkereset nem éri el az országos átlagot. Szabolcsban havi 250 ezer forintot sem vitt haza egy átlagos munkavállaló, miközben a fővárosi átlag nettó 422 ezerre rúgott. Mindenfelé emelkedtek a fizetések, de a GKI szerint maradt a bérkülönbség a régiók között.

 

Egy országot döbbentett meg a hír, hogy 14 év után válik Peller Anna és Lukács Miki. Anna ráadásul testvére, Mariann után kevesebb mint fél évvel jutott erre a döntésre. „Nagyon szeretjük egymást, de körülbelül, mint a testvérek” – indokolt Anna és Miki, akik a közösségi oldalukra feltöltött videóban kéz a kézben jelentették be a hírt. A Fókusz riportja bemutatta, hogyan magyarázták a szakítást, és felidézte az ország egyik kedvenc házaspárjának, az első Nyerő Páros győzteseinek történetét.

 

Peller Anna és Lukács Miki egy nappal később a Fókusznak nyilatkozott a döntésükről. A házaspár elmondta, miért zavarba ejtően kedvesen jelentették be azt, hogy 14 év után véget ér a házasságuk, és hogy határozott, végleges döntésük ellenére mire készülnek most együtt. 

 

Az Omega legendás gitárosa, Elefánt viszont arról mesélt, hogy maga is megjárta a poklot, miközben elvesztette zenésztársait. Elefánt az elmúlt négy évben pokoli küzdelmet vívott a rákkal: miután megműtötték, újra kellett tanulnia járni, majd ismét kiújult a daganat, de ő nem adta fel. Mint a Fókusznak elmondta: az Omegának azonban vége.

 

Egy másik híresség, Beat, a Fekete Vonat tagja is nehéz sorsáról beszélt. A meghökkentő interjúban arról beszélt, hogy három hónappal a teltházas Aréna-koncert után már hajléktalan lenne, ha barátai nem segítenének rajta. Eddig egy munkásszállón élt, de onnan mennie kellett, ismerősei fogadták be. Azt mondta, nem emberhez méltó körülmények között él, a zenekar tagjaival pedig egyáltalán nem tartja a kapcsolatot. L. L. Juniornak pedig egy odamondós rapdalban üzent.

 

„Múlt héten nem voltam anya, most már igen” – mondta Baranyi Fanni a Reggeliben arról, hogy milyen érzés volt az örökbefogadás. Egyéves kislányával, Rózival érkezett a Reggeli stúdiójába, akit párjával újszülöttként fogadtak örökbe. 5 évvel ezelőtt kezdődött az örökbefogadási procedúra, akkor döntötték el, hogy nem lombikoznak. Rózira három évet kellett várniuk, ami Fanni szerint nem számít sok időnek, mert a legtöbben újszülött babát fogadnának örökbe. Mesélt a kritikus hathetes időszakról is, amikor a biológiai anya még meggondolhatja magát: nagyon nehezen élte meg, hogy elvehetik tőle kislányát.

 

Eközben a hírességeket arról kérdeztük, mi ríkatta meg őket utoljára. Georgita Máté Dezsőt a színházi technika összeomlása, Peller Annát egy szonáta, VV Lisszát VV Márió, VV Máriót pedig a kamerák hiánya fakasztotta könnyekre. „Régen szégyelltem, már nem szégyellem” – mondta ebben a témában az érzékeny Gáspár Laci, aki előbb kezd el könnyezni egy mesén, mint a kisfia. De vajon mit válaszolt Szabó Zsófi, Oszvald Marika, Farkas Alexa és Szabó Győző?

 

A testépítők viszont nem a könnyeikkel, hanem a felháborodásukkal küzdöttek ezen a héten. Mint minden sportág, a testépítés és a fitnesz is szeretné, ha minél komolyabban vennék, ezért bevezették, hogy zsinórozás helyett az alsó fertály legalább háromnegyedét takarniuk kell a versenyzőknek a különböző megmérettetéseken. Meglepő lehet, de éppen a fitneszversenyző nők azok, akik nem szeretik annyira ezt a korlátozást, hiszen már megvannak a saját módszereik arra, hogy a tanga is megfelelően álljon rajtuk.Ilyen például a bikiniragasztó. A problémának a Fókusz járt a végére:

 

Az e heti Cápák közöttben a 19 éves Csomós Nadin egy olyan hajgumit álmodott meg, ami megvédi a szórakozni vágyó lányokat a rájuk és az italos poharukra leselkedő veszélyektől. A Sassy kiegészítők formatervezési mintaoltalommal rendelkeznek, Moldován Andrást azonban nem hagyta nyugodni a kérdés azzal a bizonyos lyukkal kapcsolatban, és így fakadt ki: „Te levédetted a lyukat?” Hogy milyen választ kapott, kiderül az alábbi videóból:

 

Bár Balogh Levente befektetési ajánlatot nem tett, megadná Csomós Nadinnak a kért egymillió forintot, ha a különleges hajgumikat készítő influenszer cserébe videós tartalmakat gyártana cégeinek. Azonban nem Balogh Levente volt az egyetlen, aki munkát ajánlott a lánynak: mint kiderült, Balogh Petyának is szüksége lenne egy videósra, de Moldován András és Tomán Szabina is tárt karokkal várná a Sassy megálmodóját.

 

 

 

 

#Belföld#Videó#lukács miki#válás#omega#elefánt#fekete vonat#Beat#orbán viktor#fitneszverseny#bérkülönbségek#benzinár#gázár#a hét videói#ma

Címlapról ajánljuk