Belföld

Életút-beszélgetést tartott a volt közmédiás Németh Balázs

rtl.hurtl.hu

2023. március 23. 20:49

Nem maradt ki a beszélgetésből Orbán Viktor sem.

A NER kedvenc kávézójába, a Scrutonba hívták meg egy életút-beszélgetésre a volt közmédiás Németh Balázst, akire a 444 szerint 16 ember volt kíváncsi (beleszámolva a köztévé stábtagjait is). 

A lap emlékeztet: Németh Balázs 2011-ben döntött úgy, hogy tizenhárom év után otthagyja a TV2-t, és a közmédiához igazol. Kereskedelmi tévésként még döntően sporttal foglalkozott, de kipróbálta magát politikai riporterként is, az MTVA-nál aztán gyorsan a Híradó meghatározó arca és műsorvezetője lett. Tavaly váltott újra: a 2023-as atlétikai vb-t szervező cég igazgatójának nevezték ki.

A volt műsorvezető – a lap tudósítása szerint – nem iszik, megszállottan sportol, ahogy azt felesége elvárja tőle, másra nem is hallgat, nincsenek barátai. Németh a beszélgetés alatt elmondta, hogy nincs „független média, csak szakadékok és egyedi igazságok”.

Azt már a Telex teszi hozzá, hogy a moderátor úgy jellemezte Némethet, hogy ő egy „unortodox híradós” volt, ezt pedig ő megköszönte, mert szerinte ez azt jelenti, hogy valamit másképp csinált híradós műsorvezetőként. Meg akarta érteni a híreket, mondta, és „elmesélni a világ történéseit” úgy, hogy az anyja is megértse. „Csak akkor lehetsz jó a tévé képernyőjén, ha magadat adod. Ez nem választás kérdése volt, egyszerűen ilyen vagyok”, summázta a köztévés munkáját.

Németh a mostani munkájáról elmondta, hogy megérett már a feladatra, mert céget ugyan sosem vezetett, de tíz évig atletizált, sportmenedzserként diplomázott, tagja volt (sajtósként) a kajak-kenu és a vívó-világbajnokság szervezőbizottságának is.

Németh arról is beszélt, hogy egy fontos ambíciója maradt még, és az maga Orbán Viktor. A 444 szerint elhangzott, hogy Némethnek régi vágya a Karmelitában dolgozni, „nincs ezen mit titkolni”. És hogy miért? Mert Némethet „érdekli Orbán titka” – hogy lesz valakiből egy globálisan ismert politikus, akinek véleményére mindenki figyel a világ minden szegletében”. De a politikusi pálya azért szerinte nem – és felesége szerint sem – neki való, mert ő mindig mindent kimond, amit gondol.

Nyitókép: Németh Balázs, az atlétikai világbajnokságot szervező cég, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója az épülő Nemzeti Atlétikai Központban tartott sajtóbejáráson a főváros IX. kerületében 2022. november 22-én. – Fotó: Kovács Anikó / MTI

#Belföld#németh balázs#közmédia#életútbeszélgetés#scruton

Címlapról ajánljuk