Belföld

Brüsszelben nyílt irodája a magyar közmédiának, mert az „a hitelesség, a tényszerűség bázisa a magyar hírpiacon”

rtl.hurtl.hu

2023. március 21. 18:48

Papp Dániel vezérigazgató szerint a magyar közmédia most már Európában is „megkerülhetetlen”. 

Bemutatta Brüsszelben megnyitott képviseleti irodáját a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap. Az integrált tudósítói központban „a legmodernebb technológiákkal és eszközparkkal ellátott képviseleti irodában az MTI, az M1, a Kossuth Rádió és a hirado.hu munkatársai dolgoznak” – írja az MTI.

Papp Dániel vezérigazgató a megnyitón elmondta, hogy a „közmédia a hitelesség, a tényszerűség bázisa a magyar hírpiacon, hitvallása a folyamatos innováció, a fejlődés”.

Papp arról is beszélt, hogy az elmúlt évtizedben Magyarország az egyik legaktívabb állammá vált a regionális, az uniós, az európai és a globális politika terén. Ennek az aktív politizálásának Brüsszel az egyik központja. „Itt zajlanak az előbb említett viták, az egyeztetések, és itt születnek a gyermekeink jövőjét befolyásoló döntések” – fogalmazott.

Az iroda létrehozása szimbolikus lépés is egyben, megmutatja, ahogyan hazánk is kiemelten fontos európai ország, úgy a magyar közmédia is megkerülhetetlen, immáron nemcsak Magyarországon, hanem Európában is 

– mondta az MTVA vezérigazgatója.

Kovács Tamás Iván, Magyarország belgiumi és luxemburgi nagykövete beszédében kiemelte: a magyar közmédia irodája egy olyan városban létesül, amely fontos helyszíne a Magyarországot érintő nemzetközi történéseknek. „Brüsszelben jelen kell lenni” – fogalmazott.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#közmédia#brüsszel#képviselet#mtva

Címlapról ajánljuk