Belföld

Leáll Gödöllőn az ország egyetlen kisvasútja, ami nem állami pénzből működik

rtl.hurtl.hu

2023. március 21. 17:13

Hiába pályáztak állami pénzekre, és már az adományokból sem tudják eltartani magukat. 

Bizonytalan ideig szünetel a Gödöllői Erdei Vasút menetrendszerű közlekedése április elsejétől, adta hírül a kisvasutat üzemeltető egyesület a Facebook-oldalán. Azt írták: „az ország egyetlen állami források nélkül működő erdei kisvasútjaként 

a továbbiakban adományokból és önkénteseink saját erőforrásaiból nem tudjuk fenntartani a rendszeres menetrendi közlekedéssel járó veszteségeket.

Felidézik: az egyesület a működéséhez igyekezett állami támogatásokat keresni, sőt pályázatokat is nyújtott be a 2022 évben, mellyel stabilizálta volna a kisvasút hosszútávú működését, fejlesztését. Sajnos ezeket források hiányában mind elutasították.

Emlékeztetnek: „Egyedüliként Gödöllő Város Önkormányzata segíti kitartóan évről évre működésünket. Az Önkormányzat egyre nehezebb anyagi helyzete miatt ezt csak lehetőségeihez mérten tudja biztosítani, ami ugyan nagy segítség tevékenységünkhöz, sajnos a rendszeres működésünkkel járó veszteségeinket nem tudja fedezni.”

Hangsúlyozzák, hogy ez nem a kisvasút végét jelenti, mivel a jövőben is számos rendezvényt terveznek, emellett dolgoznak azon, hogy forrásokat találjanak a kisvasút újraindításához. Különvonatokat szintén indítanak ezután, egyedi rendelések alapján.

Nyitókép: Facebook

#Belföld#gödöllő#kisvasút#leállás#forráshiány#állami támogatás

Címlapról ajánljuk