Belföld

A TEK megmagyarázta: ezért mehet Polt Péter térképboltba kékvillogós kocsival

rtl.hurtl.hu

2023. március 13. 6:47

Nem lesz belső vizsgálat, mert szerintük mindent jól csináltak. 

Belső vizsgálat nem indokolt, minden szabályos volt – így reagált a Népszavának a legfőbb ügyész szállításáról és védelméről gondoskodó Terrorelhárítási Központ (TEK) miután arról kérdezték őket, elfogadható-e, hogy közelmúltban a buszsávban parkolt le a Polt Pétert szállító autó és a kísérőkocsi, amíg a vádhatóság vezetője beugrott egy térképboltba:


A TEK valamiért nem válaszolt a kérdések többségére, így például arra sem, hogy a múlt évben hány alkalommal látták indokoltnak a legfőbb ügyész megerősített védelmét, kíséretét.

Azt ugyanakkor leszögezték, hogy a buszsávos parkolásban nem látnak semmi kivetnivalót. Álláspontjukat a KRESZ-re alapozták, amelynek vonatkozó szabályai szerint a megkülönböztető jelzést használó járműveknek buszsávban is legálisan várakozhatnak.

A lap felveti: kérdés, hogy ez akkor is megengedhető-e, ha a védett személy esetleg épp magánügyet intéz. A TEK szerint azonban ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy magán- vagy hivatali ügyben álltak-e meg. Úgy fogalmaztak: 

Személyvédelmi szempontból nincs jelentősége annak, hogy a védett személy hivatali tevékenységével összefüggő, vagy magánprogram keretében történik a védelem végrehajtása, a védett személyt megillető védelem generális, napszaktól és tevékenységtől független. 

Mindezek miatt, közölték, az ügyben vizsgálatot sem indítottak.

Nyitókép: Kovács Attila / MTI

#Belföld#tek#polt péter#belső vizsgálat

Címlapról ajánljuk