Belföld

Hadházy: Bődületeset hazudott Gulyás Gergely

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. március 10. 14:02

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Orbán Viktor csak kiszállt Pisában a hazafelé tartó honvédségi repülőből. Hadházy megmutatta, hogy ez a kis kitérő ezer kilométeres volt.

Mint arról az RTL Híradó csütörtökön beszámolt, Gulyás Gergely miniszter a kormányinfón elismerte, hogy a honvédség repülőjével utazott olaszországi magánprogramjára Orbán Viktor. A miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy a kormányfő hivatalos úton volt Egyiptomban, és onnan hazafelé szállt ki Pisában. Tehát Gulyás Gergely szerint a honvédségi repülőgép hazafelé tartott, leszállt az olasz város repterén, és Orbán Viktor kiszállt.

Hadházy Ákos független ellenzéki képviselő pénteki facebookos posztjában azt hangsúlyozta, hogy az olasz város, ahol Orbán Viktor kiszállt, egyáltalán nem esik útba Kairóból Budapest felé. 

A honvédségi gép jókora kitérőt tett a kormányfő magánjellegű programja kedvéért. Hadházy két repülési útvonalat ábrázoló térképpel szemléltette, hogyan „hazudott bődületeset Gulyás Gergely”.

Orbán észak-olasz magánprogramja miatt a 160 fős honvédségi utasszállító 2200 helyett 3200 kilométert repült, „ez testvérek között is 1000 kilométeres kitérő. 

Olyan ez, mintha Orbán pl, Szegedről Székesfehérváron keresztül menne vissza Budapestre.

– fogalmazott Hadházy.


Hadházy Ákos az RTL Híradónak korábban azt mondta, hogy a kerülőút minimum 4-5 millió forintba került a magyar államnak, ha a gép üzemeltetési óradíját vesszük alapul. Ehhez egyébként még hozzájöhet az üzemanyagköltség (le- és felszállásnál ráadásul többet is fogyasztanak a repülőgépek) és a pisai reptérhasználati díj is. Azt egyelőre nem tudni, hogy Orbán Viktor kifizeti-e a honvédségnek a magánútjával kapcsolatban felmerült többletköltséget.

#Belföld#orbán viktor#hadházy ákos#gulyás gergely#magánút#honvédségi repülőgép

Címlapról ajánljuk