Belföld

Fidesz-MSZP-LMP-Jobbik koalíció szavazta meg a polgármester 6,6 milliós jutalmát

rtl.hurtl.hu

2023. március 8. 14:23

A többi ellenzéki képviselő javaslatát leszavazták, ez arról szólt, hogy ne a polgármester jutalmára, hanem szociális célokra fordítsák a kétszer háromhavi juttatásnak megfelelő összeget.

Szigetszentmiklóson a helyi fideszes képviselők támogatásával szavazták meg a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz kötődő polgármester hathavi extra illetményét – írta a Magyar Narancs. 

A cikk szerint a fideszeseket a 2019-es ellenzéki összefogásból az LMP, az MSZP, és a Jobbik támogatottságú képviselők segítették. A döntés értelmében Nagy János polgármester kétszer három havi illetményének megfelelő jutalmat kap. A politikus nem reagált a lap megkeresésére.

A többi ellenzéki képviselő javaslatát leszavazták, ez arról szólt, hogy ne a polgármester jutalmára, hanem szociális célokra fordítsák a 6,6 millió forintot.

A jobbikos Lupa János a Narancs.hu-nak azzal indokolta döntését, hogy Szigetszentmiklós költségvetése minden eddiginél magasabb összegben határozta meg a szociális kiadásokat, támogatásokat. Tehát azok a képviselők, akik megszavazták, nem vádolhatók szociális érzéketlenséggel. A másik két, Fidesszel szavazó politikus nem nyilatkozott.

Nyitókép: Nagy János polgármester Facebook-oldala

#Belföld#jutalom#polgármester#szigetszentmiklós

Címlapról ajánljuk