Belföld

Magyar Jelen: Leválthatták a Magyarságkutató Intézet vezetőjét

rtl.hurtl.hu

2023. március 6. 16:47

Kásler Miklós tiszteletbeli elnökkel függhet össze a döntés. Hatalmi harc lehet a távozás hátterében a lap szerint.

Miután tavaly decemberben arról beszélt Kásler Miklós a Magyarságkutató Intézetben, hogy megingott a bizalma a főigazgatóban, Horváth-Lugossy Gáborban, megszületett a döntés a menesztéséről, amit már közöltek is vele – értesült a Magyar Jelen.

Kásler, a korábbi emberierőforrás-miniszter az intézmény tiszteletbeli elnöke lett tavaly novemberben. A cikk szerint még tavaly novemberben került sor az összetűzésre a tiszteletbeli elnök és Horváth-Lugossy között. A lap egyenesen hatalmi harcról ír.

Kérdéseinket elküldtük a Magyarságkutató Intézet emailcímére, válaszaikról beszámolunk.

A Jelen szerint Kásler közvetlenül belelátott a Magyarságkutató ügyeibe, és olyan visszásságokat fedezett fel, amire a főigazgató nem tudott magyarázatot adni.

Nyitókép: Horváth-Lugossy Gábor, a Magyarságkutató Intézet főigazgatója beszédet mond a Székesfehérvári Osszáriumban (csontkamrában) őrzött királyi maradványok vizsgálatának megkezdése alkalmából tartott sajtótájékoztatón Székesfehérváron, az egykori koronázó bazilika helyén lévő Nemzeti emlékhelyen 2021. február 22-én. Fotó: MTI/Vasvári Tamás.

#Belföld#kásler miklós#Horváth-Lugossy Gábor#Magyarságkutató Intézet#menesztés#távozás

Címlapról ajánljuk