Hadházy Ákos tucatnyi kormánypárti lap ellen nyert pert, mert hazudtak rólaHazudott a PestiSrácok, a 888, a Ripost, a Kisalföld.hu, a Borsonline.hu és még számos kormányközeli lap.
Belföld

Hadházy Ákos tucatnyi kormánypárti lap ellen nyert pert, mert hazudtak róla

rtl.hurtl.hu

2023. március 4. 8:16

Hazudott a PestiSrácok, a 888, a Ripost, a Kisalföld.hu, a Borsonline.hu és még számos kormányközeli lap.

Elmarasztalta a bíróság a PestiSrácokat, a 888-at, a Ripostot, a vármegyei Nool.hu-t, az Sonline-t, a Kisalföld.hu-t, a Feol.hu-t, a Szoljon.hu-t, a Kemma.hu-t, a Borsonline.hu-t, a baon.hu-t és a beol.hu-t, illetve ezek kiadóit, amiért úgy illették súlyos rágalmakkal a Hadházy Ákost, hogy a megjelent állítások hazugságok voltak, írja a Media1.

Az ítéletek alapján a független országgyűlési képviselőt sérelemdíj illeti meg, amiért a 2018-as országgyűlési választások előtt összehangolt karaktergyilkosságot indítottak ellene, írja a portál.

Az egyik ítélet szerint a Ripost valótlanul híresztelte, hogy a politikus elzárta idős szomszédja elől a vizet, és meg akarta szerezni a tulajdonrészét. A kormánypárti lapok ezt „Meghalt az idős ember, akit Hadházy meghurcolt”, illetve „Hadházy sanyargatta az apámat!” címmel dolgozták fel.

Más cikkekben pedig valótlanul állították, hogy „Hadházy Ákos tízmilliókat költ a luxushobbijára”. A lapokat eltiltották az újabb jogsértéstől.

Frissítés: Az Origonak ugyancsak bírósági ítélet alapján bocsánatot kellett kérnie a Momentum politikusától, Donáth Annától, akiről azt híresztelték valótlanul, hogy egy kiskorú lányt szexuálisan zaklatott.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

 

#Belföld#hadházy ákos#propaganda sajtó#per#személyiségi jogok#karaktergyilkosság

Címlapról ajánljuk