Belföld

Tiborcz István cége megvett egy tokaji borászatot

rtl.hurtl.hu

2023. március 3. 11:59

A borház 100 százalékos tulajdonosa lett a BDPST Group.

Az ismert Patricius Borház Zrt. 100 százalékos tulajdonosa lett Tiborcz Istán cége, a BDPST Group, írja a Világgazdaság. A környéken Tiborcz István érdekeltségéhez tartozik az ötcsillagos Andrássy Kúria & Spa, valamint a szállodához tartozó étterem, a Bobajka is.

A Patricius Borház 2016-ban Év Pincészete lett, a termékeiket számos szakmai díjban részesítették az évek során.

„Jól illeszkedik stratégiai elképzeléseinkbe a most aláírt megállapodás, hiszen a Tokaji a legismertebb magyar márkák egyike, ezáltal országimázsunk fontos része, egyúttal fontos, megóvandó világörökségi értékünk. A Patricius Borház megvétele része annak az építkezésnek, amelynek eredményeképpen a Tokaji borvidéken minden téren a meghatározó szereplők egyike lehetünk a minőségi szolgáltatások és termékék piacán. A közvetlen üzleti célokon túl pedig ahhoz is hozzá kívánunk járulni, hogy a Tokaji márka megerősítse helyét a minőségi borok piacán és a nemzetközi borturizmus térképén egyaránt” – közölte az akvizíció után Tiborcz István, a BDPST Group többségi tulajdonosa.

KAz RTL Híradó is beszámolt róla, hogy kivásárolja Tiborcz István a Waberer’s csoportból annak alapítóját, Wáberer Györgyöt. Ezzel a miniszterelnök veje lesz a legnagyobb tulajdonos a legnagyobb hazai szállítmányozó cégben, amely épp azután kapott milliárdos állami támogatást, hogy kiderült: Tiborcz István részesedést vásárol benne.


Nyitókép: Burger Barna / MTI

 

#Belföld#bdpst group#tiborcz istván#tulajdon#vásárlás#borászat#patricius borhaz zrt.

Címlapról ajánljuk