Belföld

Távozott a Magyar Nemzet becsületsértésért elítélt főszerkesztője

rtl.hurtl.hu

2023. március 2. 11:31

Toót-Holló Tamást becsületsértésért ítélték el jogerősen.

A Media1.hu értesülései szerint távozott a Magyar Nemzet főszerkesztője, Toót-Holló Tamás, akit egy éve jogerősen elítéltek becsületsértési perben a lap egyik újságírójával együtt. Szabó Tímea párbeszédes képviselő indított ellenük pert A Szabó Tímea nevű organizmus tudományos jellemzése címmel megjelent írás miatt.

A mostani változást egy állománygyűlésen jelentették be, Toót-Holló helyett Néző László fogja főszerkesztőként irányítani a lapot.

Néző László 2020 óta volt a Mediaworks központi szerkesztőségének főszerkesztője, ez a cég a kiadója számos médium mellett a Magyar Nemzetnek és a megyei napilapoknak is.

Nyitókép: Szakács Árpád, az Origót is kiadó MediaWorks akkori központi print szerkesztőségének főszerkesztője és Toót-Holló Tamás, a központi online szerkesztőség akkori főszerkesztője, aki ma a Magyar Nemzet főszerkesztője. A képpen éppen az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kommunikációért Nívódíját veszik át a MediaWorks vidéki napilapjainak központi szerkesztősége nevében Latorcai Jánostól, az Országgyűlés alelnökétől a pályázat díjátadó ünnepségén 2019. szeptember 10-én.

#Belföld#Toót-Holló Tamás#magyar nemzet#főszerkesztő#néző lászló

Címlapról ajánljuk