Belföld

Megszólalt az egészségügyi államtitkár: „a legsötétebb kommunista időket” idézi a kamara nyílt fenyegetése

rtl.hurtl.hu

2023. február 28. 11:31

Takács Péter nemrég azzal került be a hírekbe, hogy egy „Egyszerű apa vagyok, próbálok nem liberális gyereket nevelni” feliratos pólóban jelent meg egy műsorban.

 

„A legsötétebb kommunista időket” idézi az, hogy a kamara nyíltan fenyegeti azokat az orvosokat, akik nem osztják az elnökség véleményét és részt vennének a területi ügyeleti ellátásban – idézi az MTI Takács Péter egészségügyi államtitkárt, aki az Országgyűlésben szólalt  fel azzal kapcsolatban, hogy a kormány megszüntetné a kötelező kamarai tagságot. A kivételes eljárásban tárgyalt javaslatról korábban ebben a cikkben írtunk.

Takács szerint azzal, hogy a kamara az új ügyeleti rendszer működését akadályozza, és „ezzel a magyar emberek egészségügyi ellátását veszélyezteti, megszegi a demokratikus köztestület jellegének alapvető szabályait, semmibe veszi saját céljait”.

A 444.hu megjegyzi, hogy Takács Péter korábban, 2007 és 2015 közt a Magyar Orvosi Kamara országos elnökségének tagja volt.

Kedden derült ki, hogy kivételes eljárásban tárgyalja és fogadhatja el az Országgyűlés kedden a kötelező orvosi kamarai tagság megszüntetéséről szóló kormányzati törvényjavaslatot.

A kamarától korábban azt nyilatkozták, hogy nem igaz, hogy etikai eljárással fenyegetik azokat a háziorvosokat, akik aláírják az ügyeleti szerződéseket. A témával korábban az RTL Híradó is foglalkozott:


Nyitókép: Takács Péter / Facebook

 

#Belföld#takács péter#egészségügyi államtitkár#orvosi kamara

Címlapról ajánljuk