Belföld

Egyelőre mégsem költözik Debrecenbe a Természettudományi Múzeum

rtl.hurtl.hu

2023. február 27. 12:42

A geopolitikai eseményekre, valamint az energiaválság okozta költségnövekedésre hivatkozva elhalasztja a még kivitelezés alatt nem lévő állami beruházásokat a kormány.

Bár az Innovációs és Technológiai Minisztérium január elején még azt közölte az RTL Híradóval, hogy végre megkezdődhet a Magyar Természettudományi Múzeum új, debreceni épületegységének az előkészítése, az index.hu információ szerint egyelőre mégsem költözik Debrecenbe a múzeum.

A geopolitikai eseményekre, valamint az energiaválság okozta költségnövekedésre válaszul a kormány a még kivitelezés alatt nem lévő állami beruházásokat felülvizsgálja, halasztja

 – erről tájékoztatta most a portált a Kulturális és Innovációs Minisztérium, így a múzeum egyelőre a Ludovika épületében, az Orczy-park mellett marad.

A Természettudományi Múzeum költözésének terve heves vitát robbantott ki még 2020-ban. Karácsony Gergely főpolgármester tragikus döntésnek tartotta a költöztetést. A debreceni polgármester szerint viszont az ottani oktatási és tudományos élet ideális helyszínné teszi a várost a Természettudományi Múzeum számára. Több mint 30 hazai tudós pedig nyílt levélben szólt a debreceniekhez, tiltakozásukat fejezték ki a Természettudományi Múzeum költöztetése ellen.


Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#Kultúra#természettudományi múzeum#budapest#debrecen#költözés

Címlapról ajánljuk