Belföld

Nyomoz a rendőrség a normafai neonáci megemlékezés miatt, a parkerdőt átverhették a szervezők

rtl.hurtl.hu

2023. február 25. 19:21

A parkerdőtől a megemlékezők kirándulásra kértek engedélyt.

Gyülekezési joggal való visszaélés gyanúja miatt indult eljárás a Normafa közelében a budavári kitörés évfordulóján tartott szélsőjobboldali rendezvény ügyében – írja a Népszava.

A szélsőjobboldaliak által csak becsület napjának hívott február 11-e előtt a rendőrség sorra tiltotta be a megemlékezéseket, ezért szorultak végül a hegyekbe. Incze Béla, a Légió Hungária vezetőségi tagja a lapnak azt mondta, mivel az erdő nem számít közterületnek, a rendezvényt nem kellett bejelenteniük a rendőrségen, annak megtartásához a Pilisi Parkerdő Zrt.-től kértek és kaptak engedélyt.

Az Agrárminisztérium viszont a Népszavának úgy nyilatkozott, hogy az eseményt kirándulásként jelentették be, így arra adott az erdő kezelője engedélyt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta a Népszavát, hogy eljárást indított az ügyben az eseményről a sajtóban megjelent hírek és fotók alapján. Egészen pontosan gyülekezési joggal visszaélés szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt hivatalból indított eljárást ismeretlen elkövető ellen.

Szélsőjobboldali szervezetek 2020. február 8-án a Városmajorban. Fotó: MTI/Kovács Tamás.

 

#Belföld#neonáci#szélsőjobboldal#kitörés napja#normafa#megemlékezés

Címlapról ajánljuk