Belföld

Ahogy lemondott az ellenzéki polgármester Gödön, egyből kapott a város 100 millió forint támogatást

rtl.hurtl.hu

2023. február 24. 12:31

Váratlanul megnyílt a pénzcsap.

Tuzson Bence, a térség fideszes parlamenti képviselője azt közölte, hogy 100 millió forintos támogatást kap Göd városa, az összeget a Kék Duna Központ felújítására fordíthatják, mindez nemsokkal azután történ, hogy a város polgármestere, az egykori momentumos, majd független Balogh Csaba február elején lemondott a pozícióról, írja a Telex.

Balogh a lemondása után azt mondta, hogy nem tud küzdeni „a NER helyi és országos többsége ellen”.

Balogh 2019-ben váltotta le a Fideszt Gödön az ellenzéki összefogás jelöltjeként. Az összefogás szétesése után a nyolcfős frakció kettévált, az ellentétek miatt a város vezetése lényegében ellehetetlenült.

A városban nagy gondot jelent a Samsung akkumulátorgyár. Ebben az ügyben nem történt komoly előrelépés az ellenzéki polgármester hivatali ideje alatt, mivel a kormány azzal segítette a Samsung terjeszkedését, hogy a gyár környezetét különleges gazdasági övezetté minősítette. Ezzel a döntéssel elvonták a város iparűzési adóját, és a fideszes többségű megyei önkormányzathoz irányították a pénzeket.

A Tuzson Bence közlésében szereplő, 100 milliós támogatást kapó Kék Duna Központ üdülőhely is állami tulajdonban van. Balogh szerint korábban már kidolgoztak egy 15 éves hasznosításról szóló tervet, de a vagyonkezelő „váratlanul teljesíthetetlen adminisztrációs akadályokat gördített az igény elé”.

Nyitókép: Balogh Csaba polgármester beszédet mond a kétszeres olimpiai bajnok kenus, Kolonics György születésének 50. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen Gödön 2022. június 9-én. Fotó:MTI/Kovács Tamás

#Belföld#göd#polgármester#Tuzson Bence#lemondás

Címlapról ajánljuk