Belföld

A fideszes és a szocialista polgármester összefogott: módosítani akarják a parkolási rendeletet

rtl.hurtl.hu

2023. február 22. 12:48

Őrsi Gergely és Pokorni Zoltán közös platformra került parkolási ügyben.

Heves vita bontakozott ki a parkolási rendelet módosítása körül a Fővárosi Közgyűlésen:   parkolási pufferzónákat jelölnek ki a fizetőövezetek és az ingyenes területek között a II. és a XII. kerületben, írja a Népszava.

Mint írják, Pokorni Zoltán, a XII. kerület kormánypárti polgármestere, és Őrsi Gergely, a szomszédos II. kerület szocialista polgármestere közös javaslatot nyújtott be, hogy a két kerület bizonyos parkolási övezeten kívüli utcáin kizárólagos parkolást vezethessenek be a helyi lakosok részére.

Az ott élőknek ugyanis jelentős gondot okoz, hogy az ingyenességet kihasználva ott teszik le autóikat a távolabbról érkezők.

A Fővárosi Közgyűlés úgy döntött, elvi szinten egyetért azzal, hogy „Várakozni tilos” táblát tegyenek ki olyan kiegészítő táblával, amely a lakossági várakozási engedéllyel rendelkezőkre, továbbá a megkülönböztető vagy figyelmeztető jelzéssel rendelkező gépjárművekre vonatkozó kivételt tartalmaz.

Nyitókép:  Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP), a XII. kerület polgármestere a Fővárosi Közgyűlés ülésén 2023. február 22-én Fotó: Illyés Tibor / MTI

#Belföld#pokorni zoltán#Őrsi Gergely#parkolás

Címlapról ajánljuk