Belföld

Borkai Zsolt: Megérdemlem a díszpolgári címet

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. február 18. 7:52

A jachtos szexbotrányba belebukott fideszes győri expolgármester nem törődik azokkal a véleményekkel, amelyek szerint nem méltó a város díszpolgári címére.

Csütörtökön az Úgy Tudjuk közzétette a Győr város díszpolgári címére jelöltek részleges listáját, amiből kiderült, hogy Hajtó Péter fideszes képviselő Borkai Zsolt volt polgármestert is jelölte a címre.

2019 őszén, az önkormányzati választási kampány hajrájában került elő egy videófelvétel egy jachton tartott szexorgiáról, amelyen aktívan részt vett a családos Borkai. A botrány ellenére Borkait a győriek újra megválasztották polgármesternek, és csak a választás után kényszerült lemondásra.


Azt egyelőre nem tudni, hogy a jachtos szexbotrányba belebukott fideszes expolgármesternek megszavazza-e győri közgyűlés a kölcsönösen megtisztelő címet. A Blikk megkérdezte Borkai Zsoltot, hogy mit szól a jelöléshez.

A politizálástól visszavonult egykori olimpikon a következőt felelte:

Ez nagyon megtisztelő számomra, büszke vagyok rá. A sportpályafutásom, a 13 éves polgármesterségem, a MOB-elnökség és egyéb tevékenységeim minden mozzanata Győr irányába mutatott. Ha nagyképűen is hangzik, azt gondolom, már csak olimpiai bajnokként is megérdemlem a díszpolgári címet.

A felvetésre, hogy a botránya miatt talán nem érdemes a díszpolgári címre azt válaszolta, hogy

Azon már túl vagyok, hogy az emberek negatív véleményére reagáljak. Nyilván vannak, akik azt kérdezik, mi az anyját keres ott a Borkai, de a lényeg, hogy én tudom magamban, mennyi mindent tettem a városért.

Nyitókép: Borkai Zsolt, Győr újraválasztott polgármestere a győri városházán tartott sajtótájékoztatóján 2019. október 15-én, amikor a Fidesz helyi szervezetének elnöke bejelentette, hogy kilép a pártból, és lemond polgármesteri címéről – Fotó: Krizsán Csaba/MTI

#Belföld#borkai zsolt#győr#díszpolgári cím

Címlapról ajánljuk