Belföld

Borkai Zsoltot is Győr díszpolgárának jelölték

rtl.hurtl.hu

2023. február 16. 17:37

Más kérdés, hogy meg is kapja-e az elismerést a szexbotrányba keveredett volt polgármester.

Hajtó Péter fideszes képviselő Borkai Zsolt volt polgármestert jelölte a város díszpolgári címére, írja az ÚgyTudjuk című helyi portál. A laphoz eljutott a díszpolgári jelöltek részleges listája, és állításuk szerint Borkai jelölése csak egy a meglepetések közül. Radnóti Ákos, Győr alpolgármestere a HVG-nek erősítette meg ezt a hírt.

Nem tudni, hogy az érintett bizottságok szavaznak-e a jelöltségről, vagy hogy egyáltalán a közgyűlés elé kerül a javaslat. „Mindenesetre érdekes helyzetet teremtene a díszteremben, hiszen a legtöbb fideszes képviselő még a polgármesteri tisztséget 2006 és 2019 között viselő Borkai alatt került pozícióba, Dézsi Csaba András polgármester viszont nem kifejezetten ápolja elődje örökségét” – írják.

Úgy értesültek, hogy végül egy másik országszerte ismert fideszes, még aktív politikus lesz végül az egyetlen, aki díszpolgári címet kap idén.

Borkai Zsoltot senkinek sem kell bemutatni. A volt polgármester legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy az ő fényképével terjesztettek egy álhírt az Északi Áramlat gázvezeték felrobbantásáról.

Nyitókép: Borkai Zsolt megválasztott, de a posztjáról november 8-án délutáni határidővel lemondó polgármester beszél a Győri Közgyűlés alakuló ülésén a városháza dísztermében 2019. november 7-én. – Fotó: Krizsán Csaba / MTI

#Belföld#borkai zsolt#győr#díszpolgár#jelölés#szex

Címlapról ajánljuk