Belföld

A kormány ötmilliárdot adott a szociális tűzifaprogramra

rtl.hurtl.hu

2023. február 16. 6:36

Egyes helyeken több hónapos várólista alakult ki.

Az idei fűtési időszakban is ötmilliárd forintot biztosított a kormány a szociális tűzifaprogramra, február 15-ig meg is érkezett a tüzelő a rászorulókhoz – mondta a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára az MTI-nek. Dukai Miklós tájékoztatása szerint az önkormányzatok a támogatásból vásárolt tűzifát és szenet február 15-ig osztották ki a rászorulóknak, a településeknek március 31-ig van lehetőségük a támogatás teljes összegének felhasználására.

A Belügyminisztérium minden évben meghirdeti a szociális tűzifaprogramot, amely az önkormányzatokon keresztül a legrászorulóbbak helyzetén igyekszik enyhíteni. A kormány a pénzt biztosítja, a települések ebből beszerzik a tüzelőanyagot és eljuttatják a leghátrányosabb helyzetben lévő emberekhez, fejtette ki az államtitkár.

Dukai Miklós hangsúlyozta: a 2023. évi költségvetés a következő téli időszakra is tartalmazza az ötmilliárd forint előirányzatot a szociális tűzifaprogramra.

Több hónapos várólista

Közben több hónapos várólista alakult ki a hatósági áras tűzifa programban, és van olyan állami erdészet, ahol még csak most teljesítik az októberben leadott rendeléseket – tudta meg az RTL Híradó


Nyitókép: RTL Híradó

 

#Belföld#tűzifa#szociális tűzifa

Címlapról ajánljuk