Belföld

Egymilliós kanapé miatt tett feljelentést Eger önkormányzata

rtl.hurtl.hu

2023. február 16. 6:40

A 444 tudomása szerint Eger önkormányzatának vezetése egy eltűnt kanapé miatt tett büntető feljelentést ismeretlen tettes ellen, de egyértelműen a település városfejlesztési cégének vezetőjére, Nagy Istvánra célozva, a férfit meg is nevezve a feljelentésben.

A lap szerint ebben az áll, hogy egy ismeretlen elkövető tavaly karácsony előtt 2 nappal egy helyi bútorboltban megvett egy 910800 forintba kerülő kanapét a Városfejlesztési Kft. kontójára, aminek Nagy István ügyvezető irodájában kellene lennie. De ott egy használt, régi kanapé található, miközben az új bútor hollétéről az önkormányzat semmit sem tud.

A feljelentő szerint az ügyre egy önkormányzati ellenőrzés során derült fény, amikor az aljegyzőnek feltűnt, hogy az iroda elvileg vadonatúj bútorzata viseltesnek tűnik. Amikor az eljegyző rákérdezett a dologra Nagynál, az ügyvezető a feljelentés szerint ragaszkodott hozzá, hogy a bútor új.  Az önkormányzat képviselője elment a bútorboltba, ahol személyesen megerősítették a karácsony előtti vásárlást, a kft. irodájában lefotózta az ott található ülőbútort, aztán visszament a bútorboltba és megmutatta a képet. A kereskedő közölte vele, hogy ilyen kanapét nem árulnak, csak új bútorokkal foglalkoznak. 

Hétfőjén Mirkóczki Ádám polgármester és Farkas Attila alpolgármester sajtótájékoztatót tartottak, Nagy azt nyilatkozta az Egri Ügyeknek: „A városfejlesztési Kft. tulajdonában ülőgarnitúra már nincs, a polgármester úr által bemutatott ülőgarnitúra az ügyvezető tulajdonát képezi csakúgy, mint az általa használt számítógép vagy telefon.”

Nyitókép: illusztráció – Fotó: Getty Images

#Belföld#eger#kanapé#feljelentés

Címlapról ajánljuk