Belföld

Várhelyi Olivér reagált: nem is az EP-képviselőket hülyézte le, a kabinetfőnökével beszélt

rtl.hurtl.hu

2023. február 15. 11:13

Szavait kiragadták a szövegkörnyezetükből, állítja a politikus. 

„Őszintén sajnálom, hogy félreértés történt az Európai Parlament 2023. február 14-i plenáris ülésén tett megjegyzésem kapcsán” – írja szerdán kiadott közleményében Várhelyi Olivér.

A magyar uniós biztost faggatták kedden az európai parlamenti ülésen, ahol a DK szerint a fideszes biztos megfeledkezett arról, hogy kikapcsolja a mikrofonját, a felszólalása után pedig azt mondta a többi EP-képviselőre utalva, hogy „hány hülye van még?”

Mint írja:

Ez egy teljesen más témában, magyarul folytatott magánbeszélgetéshez kapcsolódott, amelyet a kabinetfőnökömmel folytattam, és amelyet kiragadtak a szövegkörnyezetből. Elnézést kérek az ezzel kapcsolatos esetleges félreértésekért.

Arra is kitér, hogy teljes mértékben tiszteletben tartja az összes uniós intézményt, beleértve az Európai Parlamentet és annak tisztelt képviselőit is.

„Szeretnék köszönetet mondani az Európai Parlament tisztelt képviselőinek a tegnapi eszmecseréért, amely kiváló alkalom volt arra, hogy megvitassuk a Nyugat-Balkán rendkívül fontos geopolitikai kérdéseit. A jövőben is állok rendelkezésre, hogy a portfóliómban szereplő területek fejleményeiről eszmecserét folytassak az Európai Parlamenttel, teljes mértékben tiszteletben tartva intézményközi kötelezettségeimet és az őszinte együttműködés elvét” – írta a fideszes politikus.


Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Giuseppe Lami

#Belföld#Várhelyi Olivér#európai unió#brüsszel#káromkodás

Címlapról ajánljuk