Belföld

Fideszes politikus felejtette ki vagyonnyilatkozatából egyik cégét

rtl.hurtl.hu

2023. február 15. 5:12

Tavaly ez az ugyancsak fideszes Bánki Erikkel történt meg. A DK-s Varju László olyan céget is bevallott, ami már nem is létezik. 

Ami tavaly Bánki Erikkel történt meg, az idén Demeter Andrással: a fideszes képviselő valamilyen okból az egyik gazdasági érdekeltségét kifelejtette a vagyonnyilatkozatából, írta meg az Mfor.hu.

Demeter  2015-től  a pirtói székhellyel rendelkező, saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése főtevékenységű családi Anlasser Bt. kültagja. A társaság leginkább alvócégként jellemezhető, a lap szerint azonban  ez nem lehet indoka annak, hogy kimaradjon a nyilatkozatból. Árbevétele évek óta nincsen, a minimális ráfordítások miatt 380 ezer forint körüli veszteséggel működik.

Demeter Andrásnak van egy St. Demeter Mezőgazdasági Kft.-je is, melynek 2020, vagyis az alapítása óta a tulajdonosa. A cég főtevékenység szerint baromfitenyésztéssel foglalkozik, de egyebek mellett az italszolgáltatás, szőlőtermesztés, kempingszolgáltatás is a tevékenységi körök között szerepel.

Varju László DK-s képviselő a legtöbb gazdasági érdekeltséggel rendelkező képviselők egyikének számít, ám egy olyat is feltüntetett, amely 2017-ben már megszűnt. Az Europaimpex Kft. felszámolását még 2016-ban indították el, 2017 szeptemberében törölték a céget.

A legtöbb céges kapcsolata a német nemzetiségi képviselőnek van, Ritter Imrének szám szerint hat társaságban van valamilyen tulajdonrésze. Utána következik a fideszes Horváth István öt céggel, ebből egy egészen friss alapítású, hiszen 2022 áprilisában jött létre a Bartina Trans Kft., mely főtevékenysége közúti áruszállítás.

A képviselők vagyonnyilatkozatairól többet is megtudhat az RTL Híradó riportjából:


Nyitókép: Bruzák Noémi / MTI

#Belföld#fidesz#vagyonnyilatkozat#demeter andrás#varju lászló

Címlapról ajánljuk