Belföld

Rétvári Bence nem mondja meg, hány magyarnak nincs TAJ-száma

rtl.hurtl.hu

2023. február 9. 11:57

Lesöpörte az ezt firtató kérdéseket. 

Komjáthi Imre, az MSZP országgyűlési képviselője azt szerette volna megtudni Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy hány magyar állampolgárnak nincs érvényes TAJ-száma, írja a 24.hu.

Komjáthi  emlékeztetett rá: több mint két éve zárták ki az ingyenes állami egészségügyből azt, aki után hat hónapig nem fizetik meg a társadalombiztosítási járulékot. Sürgősségi ellátást kaphat, de utólag meg kell térítenie, egyéb esetben  nem látják el, csak ha fizet.

A belügyminiszter helyett államtitkára, Rétvári Bence válaszolt, illetve nem válaszolt, csupán lesöpörte Komjáthi kérdését.  Rétvári azzal tért ki a válaszadás elől, hogy kijelentette: a felvetett kérdésben korábbi írása az irányadó. Csakhogy abban nem szerepel adat arról hány ember nem jut hozzá az ingyenes egészségügyi ellátáshoz, írja a portál.

A lap emlékeztet rá: a Népszava megkeresésére a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) tavaly közölte,  október közepén mintegy 141 ezer olyan adós volt, akinek azért érvénytelenítették a taj-számát, mert hat hónapnál régebben tartozott az egészségügyi szolgáltatási járulékával.

Nyitókép: Lakatos Péter / MTI

#Belföld#taj-szám#rétvári bence

Címlapról ajánljuk