Belföld

Távoznak a miniszterek a kuratóriumokból, nem kapnak béremelést a közszféra dolgozói - itt vannak a kormány bejelentései

rtl.hurtl.hu

2023. február 9. 9:12

Kövesse velünk Gulyás Gergely sajtótájékoztatóját percről percre!

Megtudhatjuk, hogy mikől döntött a kormány a háromnapos kihelyezett soproni kormányülésen. 

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 9. - 11:28

A magyar média szabad, a nyugati egyszínű

Gulyás Gergely szerint senki sem uralja a magyar médiát, és az is találnak magának lapot, aki szereti, és az is, aki utálja a magyar kormányt. Szerinte egy Nyugat-Európában nem fordulhat elő. 

Ezt Orbán Balázs nyilatkozatára reagálva mondta. A miniszterelnök politikai igazgatója egy konferencián kijelentette, aki uralja egy adott ország médiáját, az uralja annak az országnak a gondolkodását és azon keresztül az országot. Az MTI beszámolója szerint Orbán közölte, hogy nyugaton „a woke nevezetű, főként neomarxista alapból építkező ideológia foglyul ejti a médiát”.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 9. - 11:24

Gulyás szerint az EU-nak a magyar vagyonnyilatkozati rendszert kéne bevezetni

Ez szerinte nagy lépés lenne az EU-s korrupció megakadályozására, így „nem esnének ki milliók” a szekrényekből. 

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 9. - 10:52

Varga Judit nincs veszélyben a Schadl-Völner ügy miatt

Varga Judit a Völner-t „már kapta”, ha ő választotta volna, akkor felmerülhetett volna, hogy felelőssége van a minisztériumban történt törvénytelenségek miatt, de így nem - közölte Gulyás. A Völner-ügy miatt Varga Judit nem fog lemondani, ha Völnert bűnösnek találják.

 

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 9. - 10:38

A Schadl-Völner ügy után erősebb a bizalom Varga Judit iránt

Varga Judit igazságügyi miniszter iránt az ügy ellenére a bizalom nem rendült meg, sőt „erősebb, mint valaha” – mondta Gulyás. 

A miniszter számára a sajtóban megjelent hírekből nem derült ki egyértelműen, hogy politikusok támogattak volna-e jelölteket, „nem perdöntő bizonyíték”, amit eddig látott.   Ahogy arról az rtl.hu beszámolt  a végrehajtói pályázatoknál láttak listákat a „támogatott” emberekről, és egyes nevek mellett monogramok és nevek voltak, hogy kik támogatják őket „magasabb szintről”. Azokon mások mellett Gelencsér Attila, Szatmáry Kristóf, Cseresnyés Péter vagy Csizi Péter országgyűlési képviselők neve is felbukkant.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 9. - 10:25

Vétózni fog Magyarország, ha Paks2-t veszélyeztető szankciókat tervezne az EU

A Roszatom vezetője szerint jövőre megindulhat a Paks2 építése. Ezzel kapcsolatban Gulyás közölte, hogy a EU-s szankciók egyelőre nem akadályozza az építést, és jelezte, hogy Magyarországnak vétójogavan, ha olyan szankciókat akarnának hozni, ami akadályozná a paksi atomerőmű bővítését. 

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 9. - 10:17

Mit szól a kormány az Ukrajnának adott tankokhoz?

Mi a béke pártján állunk – közölte Gulyás. „Onnan indultunk, hogy Németország sisakokat küldött, most meg Leopárdokat” – tette hozzá. Szerinte az európai kormányok a sajtót követik, és azért küldenek tankokat. A fegyverszállításnak az a veszélye, hogy azok miatt világháborúvá válhat az ukrán háború, jelentette ki. 

Összesen száznál több Leopard 1 tankot is kap Ukrajna

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 9. - 10:05

Kapnak 25 százalékos fizetésemelést a közalkalmazottak?

Nem – közölte velősen Gulyás. Hozzátette, azért nem, mert nincsen rá félretett pénz. Ez az év nehezebb, és megértést kér az érintettektől. 

„Nagyon fáznak, és nagyon elegük van” – kreatívan akarnak nyomást gyakorolni a kormányra a köztisztviselők

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 9. - 10:03

Nyilvánvaló jogsértés volt a Márki-Zay szervezetének adott külföldi támogatás

Az elmúlt harminc évben nem volt ilyen – közölte Gulyás Gergely. 

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a nyilvánosságra hozott titkosszolgálati jelentésből kiderült: összesen 4 milliárd forint támogatást kapott külföldről a választások előtt Márki-Zay Péter mozgalma, és egy kormánykritikus portál kiadója:

 

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 9. - 9:58

Akkumulátorgyárak milliárdos támogatása

3000 ezer milliárd összértékű beruházás, Magyarország számára már csak az adóbevételek miatt megéri. Legszigorúbb környezetvédelmi szabályok betartása esetén kapják csak meg a támogatást beruházó cégek. 320 milliárd forintos összeg nem teljesen pontos, jelentette ki Gulyás. 

Számtalan olyan állítás van az akkumulátorgyárakkal kapcsolatban, ami nem igaz, de „én innen nem akarok” beszélni – mondta Gulyás. Közlése szerint olyan szakértők is mondanak véleményeket a gyárakról, akik „nem szakértők”. 

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 9. - 9:52

Kivezetik az árstopot?

Néhány héttel április vége előtt hoznak erről döntést – közölte Gulyást. 

Egy biztos, azok, akik az alapvető élelmiszereket vásárolják, számukra nagy segítség az ársapka, egy ilyen pozitív hatása biztosan van – mondta Gulyás. 

Kiemelkedően magas volt az élelmiszerinfláció Magyarországon – magyarázta a miniszter, hozzátéve, hogy a GVH vizsgálatokat folytat az ügyben.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 9. - 9:49

Orbán Zelenszkij találkozó?

Az ukrán elnök is ott lesz az uniós csúcson, de Gulyás Gergely azt nem tudta megmondani, hogy találkozni fog-e Orbán Viktorral. 

Ukrajna NATO-csatlakozását támogatja-e Magyarország – kérdezték tőle. Ez jelenleg „azonnal világháborút jelentene” – közölte Gulyás. 

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 9. - 9:42

Meg kell akdályozni, hogy az ukrán háború világháborúvá szélesedjen

Gulyás Gergely közölte, hogy Magyarország továbbra is békepárti, és azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat szeretnének, mert csak azzal lehet életeket menteni, és hozzátette, hogy a konfliktus kiszélesedése a legnagyobb veszély, közölve, hogy meg kell akadályozni, hogy a háború világháborúvá szélesedjen. 

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 9. - 9:36

Atomenergia és zöldenergia a jövő

A kormányülésen kiemelt szerepet kapott az energiapolitika, amiben kiemelt szerepet játszik az atomenergia, napenergia, és a hálózatfejlesztés. Az EU-s pénzeket leginkább erre költené a kormány. Az Adria-vezeték kapacitásbővítése is kiemelt szerepet játszott a kormányülésen. 

Ipari parkok ellátását biztosító vízközművállalatok energiahatékonysági fejlesztése is fontos szerepet kap, valamint a dunai finomító átállítása többféle forrásból származó kőolaj feldolgozására.

Emellett hidrogén meghajtású buszokat kíván beszerezni a kormány a jövőben.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 9. - 9:32

Több miniszter is lemondott

Nem a miniszteri posztról, hanem a vagyonkezelő alapítványokból - mondta Gulyás Gergely. Aki úgy kezdett erről beszélni, hogy „lemondott….” és sorolni kezdte a neveket. Csak a végén tette hozzá, hogy honnan. 

Az ügy hátteréről többet is megtudhat az RTL Híradó riportjából:

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 9. - 9:30

Az infláció leszorítása a cél

Jó néhány százalékkal magasabb volt a reálbér emelkedés, mint az infláció - jelentette ki Gulyás Gergely, aki szerint „tartani tudjuk a gazdasági növekedést”. Az infláció leszorítása a cél, és hogy ne legyen recesszió, és ez Gulyás Gergely szerint szakértők szerint is lehetséges. 

A miniszter szerint a magas infláció és az uniós szankciók ellenére teljesítette a kormány az ígéreteit a nyugdíjasok és a munkavállalók felé is

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Belföld#kormány#kormányinfó

Címlapról ajánljuk