Belföld

Kovács Gergely: Az EU nem arra lett kitalálva, hogy ilyen szereplők legyenek benne, mint Magyarország

rtl.hurtl.hu

2023. február 4. 11:47

Utólag, a parlament összetételét látva már nem bánja, hogy nem jutottak be tavaly, hiszen nem tudja, mit tudnának ott csinálni –  mondta Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) társelnöke a Klasszis Klub (az Mfor.hu és a Privátbankár.hu online rendezvénye) vendégeként. Kovács szerint az ellenzék viselkedése velük szemben az MKKP tagságából nem azt váltja ki, hogy kedvük legyen összefogni. A parlamenti pártok ugyanis leginkább azt várják tőlük, hogy ne induljanak el a választáson.

Az MKKP számára jövőre az önkormányzati választás lesz fontos, arra fókuszálnak – mondta Kovács, aki jelenleg is önkormányzati képviselő a budapesti XII. kerületben. Az önkormányzati választással egy időben rendezett EP-választásról még nem született döntés a pártban. Az önkormányzati választásról a társelnök azt mondta: fő szabály szerint önállóan fognak indulni, de elképzelhető, hogy lehetnek olyan jelöltek, akiket ők is támogatni fognak, ilyen Baranyi Krisztina a IX. kerületben.

A Hegyvidéken főként korrupcióellenes tevékenységet folytató Kovács Gergely szerint nagyon szomorú, ami a Magyarországnak járó EU-s támogatások ügyében zajlik: némileg leegyszerűsítve az EU helytelen pénzfelhasználásra vonatkozó kritikájára a kormány a vétót vetette be zsarolásként. Kovács szerint

ebből is látszik, hogy ez a szervezet, az EU nem arra lett kitalálva, hogy ilyen szereplők legyenek benne, mint Magyarország.

Végeredményben azonban úgy gondolja, hogy a pénzeket meg fogja kapni Magyarország, és a kommunikáció szintjén még ebből is jól tud kijönni a kormány.

Nyitókép: Mohai Balázs / MTI

 

#Belföld#mkkp#kovács gergely#európai unió#XII. kerület#korrupció

Címlapról ajánljuk