Belföld

Semmire sem emlékezett a fideszes politikus a bíróság előtt, amikor Boldog István ügyeiről kérdezték

rtl.hurtl.hu

2023. február 3. 15:55

Leginkább azt válaszolta a bíró és az ügyész kérdésére a Boldog-ügy kapcsán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés egykori fideszes alelnöke, hogy nem emlékszik, nagyon régen volt.

Pénteken újabb tárgyalási napot tartottak Boldog István büntetőperében a Fővárosi Törvényszéken, ahol tanúként a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés akkori fideszes alelnökét, Berec Zsolt Miklóst hallgatták meg.

A meghallgatásának az volt az apropója, hogy a vádirat szerint a Fidesz volt országgyűlési képviselője és a titkára, Fehér Petra 2015 körül a kétpói polgármesteri hivatalba hívta a választókörzet polgármestereit, és közölték velük, hogy közvetlen befolyásuk van a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatainak elbírálására és a vállalkozóktól pénzt kértek a biztos győzelemért – írja a 444.hu. Ezek voltak azok a találkozók, ahol a megbeszélésen begyűjtötték a polgármesterek mobiltelefonjait.

Ezen ott volt Berec is, akiből viszont nem sikerült sem a bírónak, sem az ügyésznek kihúznia semmilyen érdemi információt. A 444.hu tudósítása szerint az hagyján, hogy találkozó kapcsán alig emlékezett bármire, de a saját munkájáról sem tudott semmit sem mondani, amit a megyeházán a pályázatokat előkészítő bizottságban végzett.

Bármilyen kérdést napott Berec, ő azzal válaszolt, hogy nagyon régen volt, nem emlékszik. A kétpói megbeszélésekről sem derengett neki sok minden, azt mondta, 

arra emlékszem, hogy nem is nagyon figyeltem oda ezekre a beszélgetésekre, mert nem éreztem, hogy nekem bármi szerepköröm lett volna.


Azt is hozzátette, csak olyan emlékképei vannak, hogy a laptopja előtt ül, és teljesen mást csinál.

Boldog Istvánt és társait hivatali vesztegetés elfogadásával és az uniós pályázatok befolyásolásával vádolják. A volt fideszes képviselő tagadja a vádakat.

#Belföld#boldog istván#tárgyalás#bíróság#vesztegetés#korrupció#Berec Zsolt Miklós

Címlapról ajánljuk