Belföld

„A kampány végén ez jó lehet, nem?” – Völner Pál bizalmas adatokat kért Schadl Györgytől, hogy lejárassa politikai ellenfelét

Dévai LászlóDévai László

2023. február 2. 5:42

Az igazságügyi tárca vád alá helyezett volt államtitkára nagyon hálás volt, mire Schadl csak annyit felelt: „Ne viccelj, ez természetes.”

A 24.hu cikke szerint Völner Pál egy jobbikos képviselőről próbált meg terhelő adatokat szerezni. Völner azzal próbálta besározni a kilakoltatások ellen kiálló politikai riválisát, hogy jogosult volt ingatlanárverésen részt venni, magyarán volt lehetősége kilakoltatásban közreműködni. Mint kiderült, a Jobbik politikusa nem vett részt árverésen.

– Van egy olyan információm, hogy a Nunkovics az beregisztrált ilyen végrehajtói ügyben. Tudod, van egy ilyen honlap, amihez regisztrálni kell, hogy végrehajtásban részt vehess. Majd megpróbálok kideríteni közelebbit, de a kampány végén ez jó lehet, nem?

– Nagyon. Ez aranyat érne.

– idézi a lap Schadl és Völner beszélgetését, amely 2021 októberében zajlott le.

Völner Pál a Jobbik akkori országgyűlési képviselőjével, Nunkovics Tiborral feszült volna össze Komárom-Esztergom megye 2-es számú választókerületében az egyéni mandátumért, ebben a versenyben vetett volna be mindent az igazságügyi tárca vád alá helyezett volt államtitkára.

Az értékes információval, miszerint Nunkovicsnak volt lehetősége közreműködni kilakoltatásokban, Schadl György, a végrehajtói kar elnöke látta el Völnert.

Mint kiderült, a jobbikos politikus csak regisztrált a rendszerben, de nem vásárolt, vagyis nem vett részt ingatlanárverésen. Völner arról is érdeklődött Schadlnél, hogy a végrehajtók központi rendszerében hogyan lehet megnézni, ha valaki „aktív volt”. Völner miután megköszönte Schadl segítségét, utóbbi csak annyit mondott:

Ne viccelj, ez természetes.

A 24.hu az ügy kapcsán megpróbálta elérni Völner Pált, de csak az ügyvédje válaszolt az újságírói megkeresésre. Papp Gábor elmondta, hogy egyesével nem kíván reagálni a nyomozati anyagban foglaltakra, de a bíróságon erre is sort kerít majd.

Bicskanyitogató, ahogyan ez a két ember a beosztásával visszaélve próbált valakit besározni

– idézi a lap Nunkovics Tibort, aki azt is elmondta, hogy nem licitálás miatt regisztrált a végrehajtási rendszerbe, hanem azért, mert a Nemzeti Földügyi Központ ellen jogerősen megnyert per kapcsán szeretett volna adatokat kapni.

Ahogyan az RTL Híradó is bemutatta: akár egymillió forintot is megért volna Schadl Györgynek, hogy használatbavételi engedélyt kapjon a szabálytalanul felújított siófoki nyaralója. Itt tudhat meg többet:


Nyitókép: Soós Lajos / MTI

#Belföld#schadl györgy#politika#völner pál#bizalmas adatok#visszaélés

Címlapról ajánljuk