Belföld

Kiderült, miért dőlhetett be a nyíregyházi Electrolux

rtl.hurtl.hu

2023. február 2. 8:08

A cég ígéri, méltányosan jár el a 650 dolgozóval.

Mint arról beszámoltunk, az Electrolux a megváltozott üzleti környezetre és alacsony keresletre hivatkozva 2024. januártól nem folytatja tovább a szabadon álló hűtőszekrények gyártását a 650 dolgozót foglalkoztató nyíregyházi gyárában.

Nem látták már azt a gyártható darabszámot, ami elegendő lett volna az Electrolux-hűtőgépgyár gazdaságos működéséhez – írja az Index. 

A cég ígéri, méltányosan jár el a 650 dolgozóval, a további foglalkoztatásukat is igyekeznek különböző programokkal segíteni, írja a portál.

A 650 fős állomány jelentős része a gyár 2005-ös nyitása óta az állomány tagja, vagy legalább 5-10 éve. Alapvetően a hatályos magyar munkajogi rendelkezések és/vagy az ennél jóval kedvezőbb feltételeket biztosító Kollektív Szerződésben foglaltak lesznek irányadók

– közölte a cégcsoport az Index érdeklődésére.

Elmondták: az Electrolux elsőként az üzemi tanáccsal egyeztet a kollektív szerződésen felüli pluszjuttatásokról, illetve a munkatársak jövőbeni elhelyezkedését támogató programokról. 

A portál emlékeztet rá: az Electrolux négy éve a jászberényi porszívógyárában állította le a termelést. Erről többet is megtudhat az RTL Híradó riportjából:


Nyitókép: a nyíregyházi üzem. Fotó: Electrolux

 

#Belföld#Electrolux#nyíregyháza#hűtő

Címlapról ajánljuk