Belföld

David Pressman bekeretezett egy magyaroktól kapott fenyegetést, és kirakta a falára

rtl.hurtl.hu

2023. február 2. 13:49

Az amerikai nagykövet szerint azt hiszik róla, hogy mindig a genderről és progresszív ügyekről akar beszélni.

Hosszabb cikket közölt a New York Times David Pressman amerikai nagykövetről, és finoman szólva is hűvös magyarországi fogadtatásáról. Az is kiderül belőle, hogy Pressman irodájának falán lóg egy bekeretezett kép, amely azt ábrázolja, hogy egy dunai csónakon kifeszített zászlón halálfejjel üzennek neki. A zászlón az a felirat olvasható magyar és angol nyelven: 

Pressman úr, ne gyarmatosítsa Magyarországot a maga halálkultuszával.

A lap felidézi a homofób zaklatásokat, amik a nyíltan meleg Pressmant érték Magyarországon, köztük azt, amikor egy kormányközeli beszélgetős műsorban „nagykövet asszonynak” nevezték őt.

Pressman szerint sok magyar politikus azt feltételezi róla, hogy mindig a „gender és a progresszív ügyek” témáiról akar beszélni, holott ez valójában nincs így. „Mindig a kultúrharcról akarnak beszélni. Mi pedig a valódi háborúról akarunk beszélni, ami a szomszédban zajlik”.

A nagykövet úgy véli, hogy megváltozott a világ, és Orbán Viktor állításával szemben nem opció az, hogy hintapolitikát folytasson egy európai ország. A lap arról ír, hogy az utóbbi három évben Soros György helyett egyre inkább az USA lett a főgonosz a Fidesz retorikájában, és Pressman ez ellen akar tenni.

Nyitókép: David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok új budapesti nagykövete az érkezése után tartott sajtótájékoztatón a Liszt Ferenc-repülőtéren 2022. szeptember 2-án. – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI.

#Belföld#david pressman#fenyegetés#nagykövet#amerikai egyesült államok#kultúrharc#gender

Címlapról ajánljuk