Belföld

Navracsics Tibor szerint Orbán Viktor abszolút támogatja a miniszteri összeférhetetlenség kimondását

rtl.hurtl.hu

2023. január 31. 11:10

A miniszter elmondta, hogy az Európai Bizottság nem tudta megmondani, egészen pontosan milyen körre gondolnak az összeférhetetlenség tekintetében, de a miniszteri szint tűnik egyértelműnek.

Az területfejlesztési és EU-s forrásokért felelős miniszter az atv.hu-nak elmondta, hogy Orbán Viktor abszolút támogatja az összeférhetetlenség kimondását a miniszterek esetében. A magyar kormány a héten fogja tárgyalni Erasmusról szóló előterjesztést, amelynek értelmében miniszterek nem lehetnének az egyetemeket működtető alapítványokban kuratóriumi tagok.

Az előkészítés zajlik, először bevissszük a javaslatokat a kormány elé, aztán egyeztetünk az Európai Bizottsággal

mondta Navracsics Tibor, aki az atv.hu-nak. Hozzátette: a javaslatban természetesen szerepelni fog egy összeférhetetlenséggel kapcsolatos kitétel is. Arra a kérdésre, hogy az államtitkárok, polgármesterek lehetnek-e kuratóriumi tagok, Navracsics Tibor azt válaszolta, hogy ezt még egyeztetni kell az Európai Bizottsággal.

Amikor tárgyaltunk, nem tudták megmondani, hogy egészen pontosan milyen körre gondolnak az összeférhetetlenség tekintetében, a miniszteri szint tűnik egyértelműnek

– jelentette ki Navracsics Tibor, aki elmondta, hogy a kormányülésen fogják megvitatni, hogy egy kuratóriumi tag újraválasztható legyen-e.

Navracsics személy szerint fogja támogatni, hogy újraválaszthatók legyenek a tagok, de még ezzel kapcsolatban is egyeztetnie kell a Európai Bizottsággal. A miniszter szerint már lehet a héten döntés születik a kérdésben, onnan pedig már a Bizottságon múlik, hogy mikor igazolják vissza a változtatásokat.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt / MTI

#Belföld#navracsics tibor#miniszteri összeférhetetlenség#orbán viktor

Címlapról ajánljuk