Belföld

Nyilatkozatban tagadja az Eötvös József Gimnázium, hogy pénzért vettek volna fel gyerekeket

rtl.hurtl.hu

2023. január 27. 17:23

A gimnázium szerint nem igazak a kenőpénzes vádak, a vizsgálat ideje alatt nem kívánnak nyilatkozni.

„A napokban komoly támadás érte az iskolánk munkáját támogató Reáltanoda Alapítványt és rajta keresztül iskolánkat, illetve igazgatónkat egy bizonytalan eredetű hangfelvételen elhangzott kijelentések miatt. Bizton kijelentjük, hogy a hangfelvételből levonható azon következtetés, miszerint az iskola igazgatójához eljuttatott pénz ellenében került be az állítólagos szülő gyermeke az iskolába, nem igaz” – közölte az Eötvös József Gimnázium péntek délután a Facebook-oldalán.


A kormányközeli Metropol közölt egy hangfelvételt szerda délután, amiben arról volt szó, félmillió forintért elintézik, hogy felvegyenek egy olyan diákot az Eötvös József Gimnáziumba, aki nem érte el a ponthatárt.

A gimnázium a közleményében azt írta, hogy a jogszabályoknak megfelelően bizonyos esetekben rendkívüli felvételi eljárás keretében is felvételt nyerhetnek diákok, de ez sosem kapcsolódik anyagi ellenszolgáltatáshoz.

Azt is hozzátették, az iskolájuk „a középiskolák rangsorában hagyományosan az elsők között van, és ez annak köszönhető, hogy a felvételi eljárás során a kompetenciák, készségek és a tantárgyi tudás az, ami számít, mert a diákok további tanulmányi előmenetele érdekében ez a legfontosabb”.

A közlemény szerint a hatóságok vizsgálatot indítottak, a gimnázium ennek ideje alatt nem fog nyilatkozni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta csütörtökön híradónkat, hogy vesztegetés bűntett gyanúja miatt nyomozást rendeltek el.


Nyitókép: Eötvös József Gimnázium. Fotó: RTL.

#Belföld#eötvös józsef gimnázium#vesztegetés#felvétel#gyerek#Reáltanoda Alapítvány

Címlapról ajánljuk