Erősen kihűlt férfit mentettek meg a Nagy-Hideg-hegy környékérőlEltévedt, átfázott, de az önkéntes börzsönyi hegyimentők idejében érkeztek.
Belföld

Erősen kihűlt férfit mentettek meg a Nagy-Hideg-hegy környékéről

rtl.hurtl.hu

2023. január 22. 11:44

Eltévedt, átfázott, de az önkéntes börzsönyi hegyimentők idejében érkeztek.

„Alig több mint huszonnégy órával az előző személymentéstől, hegyimentőink ismét eltévedt személyt hoztak le a Magas-Börzsönyből" – írja a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat.

Mint írják, vasárnap 00:40 perckor érkezett a segélykérő telefon: a telefonáló férfi elmondta, hogy nagyon későn indult el Nagy-hideg-hegy felé, a Börzsönyben eltévedt és nem tudja, hol van. A telefonján ugyan volt túranavigációs szoftver, de nem volt hozzá letöltve offline térkép. 

Az ügyeletes hegyimentő útmutatásával sikerült a koordinátáit beolvasnia, ez alapján megállapították, hogy a Bagoly-büki patak környékén lehet, Magas-Tax és Rakodó között. 

A férfi az ügyeletes hegyimentő irányításával elindult a megfelelő irányba a legközelebbi ösvény felé, azonban egy idő után közölte, hogy nagyon elfáradt, rettenetesen fázik és már nincs ereje továbbmenni. 

„A hegyimentő szolgálatunk azonnal elindult a helyszínre, miközben értesítették a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot is. Hegyimentőink 02:10 perckor megtalálták a férfit Bagoly-büki patak partján erősen kihűlt állapotban és azonnal Királyrétre szállították az időközben a helyszínre érkező mentőautóhoz. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai a férfit további ellátás céljából a Váci Kórházba szállították” – írják.

Nyitókép (llusztráció): Lehotka László / Bizományosi

#Belföld#börzsöny#megment#kihűlt#túrázó#hegyimentő

Címlapról ajánljuk