Belföld

Navracsics Tibort szankciókkal büntetné a Jobbik elnöke

rtl.hurtl.hu

2023. január 22. 8:17

Amilyeneket Putyinra és köreire vetettek ki, írja Gyöngyösi Márton.

Nyílt levélben bírálta az Erasmus-ügy kapcsán a Jobbik elnöke, Gyöngyösi Márton Navracsics Tibor területfejlesztési minisztert.

„Önt szemmel láthatóan meglepte az, hogy az Európai Unió tagországai egyhangúan penderítették ki az alapítványokba kiszervezett, fideszes káderekkel megerősített egyetemeket az Erasmus és Horizont programokból. Ön most azt állítja, hogy erről nem szóltak, ezt nem lehetett előre tudni” – kezdi kritikáját Gyöngyösi.

Majd így folytatja:

Tudja, ahogyan a civilizált világban azt sem írjuk bele minden egyes szerződésbe, hogy embert ölni tilos, mégsem gondolja senki, hogy szabad, úgy Európában nagyjából a XI. század óta mindenki számára alapvető az egyetemi szabadság elve.

Mint arról beszámoltunk, Navracsics Tibor az RTL-nek elismerte, az Európai Bizottsággal folytatott tárgyalásokon volt szó a politikusok kuratóriumi tagságáról.


„Ön pedig erre azt mondja, hogy sosem hallott erről? Kezét tördelve annyit tud mondani, hogy ha nagyon nagy baj, hogy pártpolitikusként egyetemi kuratórium elnöke, majd esetleg lemond – majd valamikor?” – írja a Jobbik elnöke.

Én például néhány gazdasági szankciót éppen el tudnék képzelni Ön ellen. Olyanokat, amilyeneket Putyinra és köreire vetettek ki. Azt hiszem, nem lenne aránytalan, tekintettel azokra a károkra, amiket most a magyar fiataloknak és kutatóknak okoz azzal, hogy Észak-Korea szintjére bombázza vissza a magyar oktatást

– jelenti ki posztjában Gyöngyösi.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt / MTI

#Belföld#navracsics tibor#gyöngyösi márton#erasmus

Címlapról ajánljuk