Belföld

A Békemenetek szervezője szerint az EU-t ebben a formájában meg kell szüntetni

rtl.hurtl.hu

2023. január 22. 16:10

Fricz Tamás szerint erős hatása volt a Békemeneteknek az EU-ra.

Teljesen át kellene alakítani az EU-t, mert így nincs nagyon értelme bent maradni, fejtegette Fricz Tamás, a Békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum szóvivője a Mandinernek adott interjújában.

Szerinte „az uniót ebben a formájában meg kellene szüntetni, és radikális reformokkal újjáéleszteni”, mert „az unió ebben a formájában csődbe jutott és szétrohadt, ideje egy új, szuverén államok közötti laza, pragmatikus együttműködési formát keresni”. Ez az új unió „a nemzetállamok demokratikus döntéshozatalára épülne, és nem a Bizottság önkényes döntéseire”.

Arról is beszélt, hogy szerinte a Békemeneteknek is erős hatása volt az unióra, valamint hogy az Európai Bizottság „elképesztő jogsértést követ el”, amikor feltételeket szab az oktatásra szánt pénzek küldéséhez.

Az ukránok is megkapták a magukét: azt mondta, hogy helyettük az amerikaiak háborúznak. „Az unió lényegében véve már harcoló fél az ukránok – bocsánat: amerikaiak... – oldalán” – fogalmazott. Szerinte mivel „Brüsszel a háború folytatását” akarja, „ebből súlyosabb kenyértörés is lehet köztünk és Brüsszel között”.

Nyitókép: Kovács Attila / MTI

#Belföld#cöf#békemenet#fricz tamás#eu#ukrajna

Címlapról ajánljuk