Belföld

Kövér László Ádám és Bélázott egy Madách-évfordulón

rtl.hurtl.hu

2023. január 20. 19:29

 A házelnöknek megint sikerült eleresztenie egy homofób „viccet”. 

Madách Imre 163 évvel ezelőtt megírt művében, Az ember tragédiájában előrevetítette a mai világunkat, benne „valamennyiünk félelmét és reményét” – mondta Kövér László házelnök pénteken Balassagyarmaton, a Madách Imre születésének 200. évfordulóján tartott Nógrád vármegyei Madách-ünnepségen.

Az eseményről tudósító MTI szerint Kövér úgy folytatta a beszédét, hogy 

napjainkban Madách csak amiatt vonná össze a szemöldökét, hogy Ádám és Éva az emberiség fennmaradását biztosító egymásnak rendeltségét a mai nyugati kultúrában micsoda hévvel igyekeznek átírni Ádám és Béla kapcsolatára.

Azért hozzáfűzte, hogy Madách minden egyéb tekintetben pontosan megírta a lényeget mai világunkról, az emberi lélekért zajló szakadatlan küzdelemről, a jó és a rossz, a fény és a sötétség, a hit és a tagadás, végső soron Isten és a sátán között.

Az ünnepségen átadták a vármegyei önkormányzat Madách-díjait is. Az elismerést idén a Nyugatot zsidó lapocskának tartó, Horthy-rajongó Takaró Mihály irodalomtörténész és L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója vehette át.

Kövér László nem először vetemedik arra, hogy nyilvánosan tegyen homofób kijelentéseket, 2019-ben például a pedofíliához hasonlította azt a követelést, hogy a homoszexuálisok házasodhassanak és gyereket fogadhassanak örökbe. Szerinte „erkölcsi értelemben semmi különbség nincs egy pedofil magatartása között, meg a között, aki ezt követeli. Mindkettő esetben a gyermek egy tárgy, egy élvezeti cikk, a kiteljesedés, az önmegvalósítás eszköze. Különböző okokból nem akarok gyereket, de igényt tartok rá, hogy más gyerekét jogom legyen felnevelni.” Kövér hozzátette, hogy azért „egy normális homoszexuális tudja, hogy a világ rendje micsoda, hogy ő így született, ilyenné lett. Próbál ehhez a világhoz alkalmazkodni úgy, hogy nem tartja magát feltétlenül egyenrangúnak”.

Nyitókép: Skuczi Nándor, a Nógrád vármegyei közgyűlés elnöke,  L. Simon László, Takaró Mihály és Kövér László. Fotó: MTI/Komka Péter

#Belföld#kövér lászló#homofób#homofóbia#Madách Imre#ádám és éva#ádám és béla

Címlapról ajánljuk