Belföld

Hadházy: Kövér László honvédségi luxusgéppel utazott Ománba, aztán rögtön hazaküldte a repülőt

Mohos MátéMohos Máté

2022. november 15. 13:34

Hadházy szerint vagy kétszer fordul miatta a luxusgép, vagy Kövér „emigrál az arabokhoz”.

Honvédségi luxusrepülővel utazott 40 millió forintért Kövér László házelnök az Ománi Szultanátusba, aztán a hétórás út után rögtön hazaküldte a gépet, írja Hadházy Ákos független képviselő repülési adatokra hivatkozva.

Hadházy szerint a fejlemény két dolgot jelenthet:

  1. Kövér László miatt kétszer fordul a gép, ami külön kimegy érte, amikor véget ér az ottani programja. Ez esetben a túra teljes ára 40 helyett 80 millió forint.
  2. Kövér László emigrál az Omári Szultanátusba, „az arabokhoz”.

A képviselő azt írta: Kövér „mehetett volna – igaz, egy átszállással – pl. az Emirates légitársasággal, még akkor is kijött volna őt főre ötmillióból, ha az első osztályon utaznak…” Szerinte a politikus beszállt a „Ki tud drágábban, pazarlóbban utazni, minél feleslegesebben, egzotikus országokba?” témájú versenybe. A másik két indulónak Szijjártó Pétert és Orbán Viktort tartja.

„Azt is tudni kell, hogy a luxus repülő a köztes időben csak Brüsszelbe szállított valami fideszes ülepet, ahova aztán tényleg kimehetett volna bárki menetrend szerinti járattal” – tette hozzá.


Korábban arról számoltunk be: Hadházy pont Kövér László döntése miatt tudta csak fél évvel a választások után letenni képviselői esküjét. A nyitóülést kihagyta Hadházy, mert így akart tiltakozni „a tisztességtelen választások miatt”. Emiatt azóta nem gyakorolhatta képviselői jogait, és fizetést sem kapott. Kövér László nem sietett, hogy új időpontot adjon neki arra, hogy pótolja az eskütételt, noha több más képviselői is megtehette ezt. Erről a Híradó is beszámolt.


Nyitókép: Facebook

#Belföld#kövér lászló#hadházy ákos#honvédség#luxusrepülő#utazás

Címlapról ajánljuk