Belföld

Hadházy Ákos október 10-én leteheti a képviselői esküt

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 29. 11:29

Több mint fél évvel az országgyűlési választások után.

Hadházy Ákos a zuglói körzetben nyert egyéni mandátumot az áprilisi országgyűlési választáson. A parlament alakuló ülésén azonban nem tett esküt, mert így akart tiltakozni „a tisztességtelen választások miatt”. Emiatt azóta nem gyakorolhatta képviselői jogait, és fizetést sem kapott. Kövér László nem sietett, hogy új időpontot adjon neki arra, hogy pótolja az eskütételt, noha azóta már több más képviselői is megtehette ezt. Erről a Híradó is beszámolt.


Most úgy néz ki, több mint fél évvel az országgyűlési választások után Hadházy Ákos végre leteheti hivatali esküjét. Az RTL.hu úgy értesült, hogy a Házbizottság mai ülésén úgy döntöttek ez a parlament október 10-i ülésén történhet meg. Elértük az ülésen részt vevő Szabó Szabolcs momentumos képviselőt, aki megerősítette ezt.

A Fidesz javaslatára a napirend utáni felszólalások után rakhatja le az esküt

– mondta kérdésünkre a képviselő. Mindez azt jelenti, hogy ez valamikor a késő esti órákban történhet meg.

Hírportálunk közben úgy értesült, hogy bár a Házbizottság ülését rendszerint Kövér László vezeti, és ha nem ér rá, akkor inkább elnapolják, ezúttal nem ez történt. Most a KDNP-s Latorcai János vezette az ülést, ami Hadházy ügyével kezdődött.

Nyitókép: Stiller Ákos / Bloomberg via Getty Images

#Belföld#hadházy ákos#kövér lászló#parlament#eskü#választás

Címlapról ajánljuk