Belföld

Miért kell egy évek óta nem ülésező testületnek székház 6 milliárd forintért? Semjén Zsolt szerint azért, mert eddig nem volt neki

rtl.hurtl.hu

2023. január 20. 18:27

De hogy most miért kell, arra nem válaszolt. 

„Miért kell 6 milliárdért új székház az évek óta nem ülésező Corvin-lánc Testületnek?" – érdeklődött írásbeli kérdésében a DK-s Vadai Ágnes a miniszterelnöktől. Az ellenzéki országgyűlési képviselő arra a hvg.hu-cikkre hivatkozott, amelyben a lap feltárta, hogy 6 milliárd forint körül lesz a Városligetre néző műemlék Róheim-villából kialakított, zene- és szivarszobával, lakosztályokkal rendelkező új székházba költözés végszámlája, amit a Corvin-lánc kitüntetést odaítélő szervezet közpénzből fizet. 

Vadainak végül Semjén Zsolt, a kormányfő helyettese válaszolt:

a testület eddig nem rendelkezett önálló székházzal, 2023 januárjától azonban a teljeskörűen felújított Róheim-villa az otthona

– írta Semjén, azonban arról egy szót sem ejtett, hogy mégis mi szükség a beruházásra.

Semjén afelől viszont biztosította Vadai Ágnest, hogy „a felújítás a közbeszerzési eljárások szigorú és teljes körű betartásával történt”, a pénzügyi beszámolók pedig „pontos képet adnak a munkálatok költségeiről”. Hozzátette: „a Róheim-villa megújítása az eredeti, tervezett költségvetés keretein belül, túllépés nélkül készült el” – idézi őt a hvg.hu.

Semjén egyébként közölte Vadaival, hogy a hvg.hu állítása – mely szerint a testület utoljára 2019-ben ülésezett, „nem állja meg a helyét”. A lap azonban hozzáteszi: a testület honlapján is ellenőrizhető, hogy személyesen utoljára 2019. május 10-én üléseztek. Azóta volt ugyan több online közgyűlés is, de ott „ülés tartása nélkül” hoztak határozatokat. Az alapszabályuk szerint ilyenkor csak szétküldik a döntési javaslatot és mindenki válaszküldeményben szavaz.

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

#Belföld#corvin-lánc testület#székház#semjén zsolt#vadai ágnes#róheim-villa

Címlapról ajánljuk