Belföld

Újabb lakópark épülhet a Balaton tőszomszédságában

rtl.hurtl.hu

2023. január 19. 7:00

Eladják a volt állami üdülőt Csopakon. A helyiek remélték, hogy megmaradhat zöld területnek, ha már a partot lebetonozták, de minden jel szerint csalódniuk kell.

Lakópark épülhet Csopakon, a Patakpart-üdülő néven ismert, több mint 20 ezer négyzetméteren fekvő volt állami üdülő helyén, írja a 444.

A portál emlékeztet rá: 2022 januárjában Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője bejelentette, hogy a kormány önkormányzati tulajdonba adja a régóta parlagon heverő üdülőterületet.

A portál beszámolója szerint a helyiek azt remélték, ha már Csopak part menti részét lebetonozták, az önkormányzat a nagy zöldterülettel körülvett telken (amin átfolyik a Séd patak) olyasmit épít, aminek a helyi közösség is hasznát veszi.

A helybélieknek azonban csalódniuk kellett. 

A város önkormányzata 1,6 milliárd forintos kikiáltási áron árverésre bocsátotta a Patakpart-üdülőt.

„A Patakpart-üdülő területe kiváló lehetőségeket biztosít különböző ingatlanfejlesztésekhez. Akár turizmus céljára, akár lakópark létrehozásához” – idézi a 444 az ingatlan.com-on is futó hirdetményt.

A lap megjegyzi: a hirdetést a VEMING Kft. tetté közzé: a cég tulajdonosáé a közbeszerzéseken jól szereplő Vemév-szer Kft., ami nemrégiben 272 millió forint támogatást kapott hotelfejlesztésre, éppen a Séd patak völgyében.

Nyitókép: Egy csalódott csopaki tőkés réce – Fotó: Lehotka László / MTVA

#Belföld#balaton#csopak#lakópark#üdülő

Címlapról ajánljuk