Belföld

Giannival tervez hatalmas beruházást a Balaton-felvidéken a NER-közeli milliárdos

rtl.hurtl.hu

2023. január 19. 12:16

A helyi önkormányzatot már meg is győzték, a civileket azonban nem sikerült.

Giannival készül nagy beruházásra a Balaton-felvidéken Garancsi István üzleti partnere, a milliárdos Scheer Sándor, írja a hvg360.

A lap emlékeztet rá: Scheer Sándor a maga 67 milliárd forintos vagyonával a 21. leggazdagabb magyar, aki nemcsak a magyarországi McDonald's-lánc tulajdonosa, de részben az övé az építőiparban tevékenykedő Market Zrt. is, amelynek másik tulajdonosa Orbán Viktor barátja, Garancsi István.

Scheer családja összességében 8 hektárt birtokol a dörgicsei domboldalon, és most ezen szeretnék megvalósítani az Art&Wine projektet, ami borászatból és villaépületekből állna, értesült a portál.

Mint írják, a Dörgicsemajor Kft.-ben Scheer üzlettársa Gianni Annoni és testvére, Annoni Gergő, akik egyebek közt a Pomo d'Oro étterem tulajdonosai. A projekt harmadik résztvevője az ugyancsak vendéglátós Szini Béla.

A dörgicsei falugyűlésen elhangzott, hogy az Art&Wine pezsgőt gyártana és tehetős embereket üdültetne a 8 hektáron. Felhúznának egy kilenc vendégszobás éttermet és tíz villaépület is a szőlőben meghúzódva, írja a hvg360.

A portál szerint az önkormányzatot már meg is győzték, már csak el kell fogadni a helyi építési szabályzat módosítását, amely a falu külterületén kizárólag Scheeréknél tenné lehetővé a jogszabály adta legnagyobb, legfeljebb 3 százalékos beépítést. 

A Dörgicsei Szőlőhegyért Civil Társaság mindeközben „eltúlzottnak, léptékét tévesztettnek és feleslegesnek” nevezte az ország egyik utolsó történelmi szőlőhegyén tervezett beruházást.

Nyitókép: RTL

#Belföld#scheer sándor#mcdonald's#balaton#Balaton-felvidék#gianni

Címlapról ajánljuk