Belföld

A főváros azt javasolja az olimpiáról álmodó Fürjes Balázsnak, hogy ébredjen fel

rtl.hurtl.hu

2023. január 16. 16:24

Az államtitkár szerint a közlekedésen kívül szinte minden adott egy olimpiához Budapesten.

Örülnénk neki, ha az államtitkár felriadna az álmodozásból, és közreműködne abban, hogy Budapest is megkapja a rezsitámogatást – közölte a főváros az ATV-vel. Arra reagáltak, hogy Fürjes Balázs, 

a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára arról beszélt egy brit, olimpiával foglalkozó hírportálnak, hogy Budapest készen áll egy olimpia megrendezésére.

Az államtitkár szerint a 2017-es politikai turbulencia már elmúlt – amikor a kormány visszalépett a pályázattól, mert a Momentum népszavazást kezdeményezett – Budapest azóta más város lett. „Megépült a Duna Aréna, a Puskás Aréna, az atlétikai stadion, és a szállodai infrastruktúra még alkalmasabbá teszi Budapestet az olimpia megrendezésére. A közlekedés terén ugyan még van mit tenni, de ez egy életképes város” – mondta.

A főváros szerint a 2036-os budapesti olimpia rendezésének ötletével az Olimpiai Bizottságnak és Budapestnek kell előállnia.

Az ATV-nek nyilatkozott Fekete-Győr András, a Momentum egykori elnöke is. Ő azt mondta, akkora a baj ma Magyarországon, hogy még egy jövő évi női kézilabda Európa-bajnokságot sem tud megrendezni ez a kormány.

Az én fülemnek nagyon nevetségesen cseng az, hogy egy történelmi válság kellős közepén Fürjes Balázs arról delirál, hogy mikor lehetne olimpiát szervezni Magyarországon


– tette hozzá.

Nyitókép: Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, a FINA Bureau magyar tagja beszédet mond a budapesti vizes világbajnokság záró sajtótájékoztatóján a Duna Arénában 2022. július 4-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor.

#Belföld#budapest#olimpia#fürjes balázs#rendezés#népszavazás#fekete-győr andrás

Címlapról ajánljuk