Belföld

A kormány elárulta, mennyibe került a „brüsszeli szankciókról” szóló nemzeti konzultáció

rtl.hurtl.hu

2023. január 14. 6:59

A Telex közérdekű adatigénylésben kérte ki  a „brüsszeli szankciókról” szóló nemzeti konzultáció költségeit kértük ki, ennek egy részét a kormany.hu-ra felftöltött dokumentumben válaszolta meg a kormány. Eszerint

  • 2 357 942 960 forintba került a küldemények összeállítása, a borítékok előállítása és a kézbesítés,
  • és további 367 553 099 forint nyomdaköltsége volt a miniszterelnöki levélnek, magának a kérdőívnek és a mellé való nyilatkozatnak.

Vagyis összesen több mint 2,7 milliárd forintba került a konzultálás. Ez csak a technikai költség, erre még rájön a marketing, a konzultáció hirdetése a hírhedt bombás óriásplakátokon, tévében, online, nyomtatott sajtóban. A Telex feleleveníti: korábbi konzultációknál megesett, hogy erre 5 milliárd forintnál is több közpénz ment el. Ezt az összeget most nem ismerjük, de csak a technikai költséggel és az 1,363 millió kitöltött konzultációs ívvel számolva, nagyjából 2000 forintba került átlagosan egy konzultációs válasz felvétele.

A „brüsszeli szankciókat” a magyar kormány is megszavazta, még mielőtt konzultálni kezdett volna róluk. Az uniós szankcióknak pont az a céljuk, hogy ne hulljon több bomba Ukrajnára – ezekkel a szavakkal bírálta az Európai Bizottság szóvivője a magyar kormány nemzeti konzultációs kampányát:


Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#szankciók#nemzeti konzultáció#közpénz

Címlapról ajánljuk