Belföld

Elveszítettük kollégánkat, társunkat, barátunkat, a fájdalom leírhatatlan – a BRFK búcsúzik az elhunyt rendőrtől

rtl.hurtl.hu

2023. január 13. 15:25

A rendőrség péntek délután gyertyagyújtással emlékezik Baumann Péterre.

Mélyen meg vagyunk rendülve, nemcsak mi budapesti rendőrök, hanem az egész ország rendőrsége. Ma hajnalban elveszítettük kollégánkat, társunkat, barátunkat. Baumann Péter mindössze 29 éves volt. A fájdalom, a döbbenet leírhatatlan


– írja a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Facebook-oldalán a péntek hajnalban elhunyt kollégájukra emlékezve.


Peti mosolygós, a rosszkedvet hírből nem ismerő, családját rajongásig szerető, hivatásának élő rendőrként ismerték – írják a posztban, majd sorba vették az eddigi karrierét: 2013. július elsején szerelt fel próbaidős járőrként a BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányság állományába. Járta a ranglétrát: 2018. decemberében járőrvezető, fél évre rá járőrparancsnok beosztásba került. Utána körzeti megbízottként dolgozott.

A BRFK szerint fiatal kollégájuk imádta, amit csinált, helytállását vezetői is elismerték. Teljesítményértékelésnél kivételes minősítést kapott, a közösség biztonságáért végzett munkájáért hétszer részesült önkormányzati jutalomban.

Valósággal feloldódott hivatásában, az élete volt a rendőrség, a Cég kitöltötte minden pillanatát, gyakorlatilag hobbija sem volt. Egy éve talált rá a szerelem, társa, Niki szintén hivatásos állomány tagja egy társszervnél

– írták.

A rendőrség közölte, hogy a XI. Kerületi Rendőrkapitányságon péntek 17 órakor gyertyagyújtással emlékeznek meg elhunyt kollégájukról.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, egy őrjöngő férfi rendőrökre támadt csütörtök éjjel a XI. kerületben, a Lecke utcában. Egy késsel három rendőrt megszúrt, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr egy figyelmeztető lövés után lábon lőtte, és elfogták.

A mentők kórházba vitték a három megsebesült rendőrt és a támadót is, Baumann Péter főtörzsőrmester azonban olyan súlyos sebesüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítása közben meghalt.

 

Fotó: BRFK Facebook oldala

#Belföld#rendőrség#rendőrgyilkosság#baumann péter#újbuda#brfk#emlékezés

Címlapról ajánljuk